Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

MA NYIT A KŐSZEGI ÍR KOCSMA: AHOL A SÖNTÉSPULT JELENTI A FACEBOOK-OT

A 2020-as nyár nem különösen kedvezett a szabadtéri színháznak. Tanultuk a pandémiát, és félő volt, hogy a kármentésben nem a kultúra lesz a fő irány. Kőszegen, a Várszínházban a bizonytalan helyzetben is dolgoztak, ennek köszönhető, hogy elkészült Göttinger Pál Öreghídja. Lett díszlet, jelmez, próbák,
…és elő is adhatták – egyszer.

2021-ben úgy gondolkodtak, az alkotók, hogy kár lenne veszni hagyni, mert ez a darab erre a rendszeresen alkalmi társulatra íródott.
Ezek ők, de látni fogjátok, hogy mi is ők vagyunk.

Egy kis közösség két világ közé reked, ide is-oda is tartozik. Itt mindig résen kell lenni, kicsit ügyeskedni. Szabályok vannak, de a helyi (törzsi) törvények néha erősebbek. Ismerős?
A sokszínű társaság figurái is mi vagyunk, az üzletét egyedül vivő kocsmárosnő, a távoli pokolból ideszakadó és a helyét kereső idegen, a korrumpálható mindenes, és a mindenható szülőtől szabadulni próbáló fiatal.

De senki ne ijedjen meg, az Öreghíd alatt pont annyi társadalmi drámát tartalmaz, amennyi egy nyáresti színházhoz kell, olyan ez,
mint a fanyar fűszer egy édes ételben.

A többi pedig közösségi szórakozás és szórakoztatás, persze, hogy van ír sztepptánc, jól megírt zenei betétek, viszki patakokban, és egy szeretni való közösség abban a világban, ahol a söntéspult jelenti a Facebook-ot.
Elmennek, megnézik, és élvezni fogják.
Az Öreghíd alatt – A Kőszegi Várszínház előadása

Göttinger Pál (Sebesi Tamás és Némedi Árpád zenéjével, Máthé Zsolt dalszövegeivel)

Időpontok: 2021. Július 9. (esőnap: esőnap : 11.),20.30-tól 
Helyszín: Jurisics vár nagyszínpad Jegyár: 4500.-Ft
Játszódik Észak-Írország egy tengerhez közeli, kitalált szegletében, napjainkban.

Adva van egy kis falu kis kocsmája az Ír-Észak-Ír határon. Itt tanyázik a falu apraja-nagyja. Hallgatják a híreket a brexitről, mely kettévághatja a falut, aggódnak, beszélgetnek, isznak. Ebbe a csöndes idillbe csap bele a Ciara hurrikán és vele együtt egy sor „tragédia”, mely alapjaiban változtatja meg életüket. A vihar elől menekülve egy fiatal pár esik be a fogadóba, akikről kiderül, hogy a helyi maffia főnökasszonyának lánya és annak titkos szerelme, akik éppen szökni készülnek egy neszesszernyi pénzzel. A kis közösségben kitör a pánik, hiszen nincsenek felkészülve saját maguk és a szerelmesek megvédésére.

Szereplők a megjelenés sorrendjében:
Mrs Flannigan, özvegy csaplárosné: Ullmann Mónika
Rókaszerű Milligan, az önkormányzattól: Némedi Árpád
Vietnámi Gyurika, a világítótorony őre: Kálid Artúr
Mrs Poltergeist (Pötyi néni), nyolcvan körüli: Grisnik Petra
Paddy O’Reilly, vikárius: Göttinger Pál
Saoirse MacCumhaill, szökött leány: Trokán Anna
Sean Mooney, városi fiú: Bálint Ádám
Jeremy Lannigan, vak hajléktalan: Epres Attila
Fiona MacCumhaill, özvegy gengszterfőnökné: Ecsedi Erzsébet
Satu, hallatlanul erős verőember: Sebesi Tamás
Felvételről közreműködik: Ötvös András

Díszlet: Ondraschek Péter
Jelmez: Cselényi Nóra
Fény: Kehi Richárd
Hang: Bakos Zoltán
Öltöztető: Szőke Julika
Ügyelő: Szilasi Attila
Kellék: Kósi Gábor
Rendezőasszisztens: Skrabán Judit
Rendező: Göttinger Pál