Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Örökké az Ördögkatlan védnöke marad Törőcsik Mari

Idén végre újra megrendezik augusztus 3–7 között az Ördögkatlan Fesztivált.


„Lesz! Muszáj lennie! Ezt mondtuk tavaly is, de a vírus legyőzött bennünket. Ebben az évben azonban reális esély van arra, hogy valóban megrendezzük a 14. Ördögkatlant” – írták a szervezők. Ez lesz a 14. fesztivál, ugyanis ősszel szimbolikusan elköszöntek a balszerencsét hozó 13-as számtól, elégették azt.

Időközben elvesztette a fesztivál Cseh Tamás mellett a másik védnökét, Törőcsik Marit is (rá augusztus 6-án Mozart Requiemjével fognak emlékezni), de mindketten „örökös védnökként velünk maradnak, életük-életművük példa lesz számunkra”.

A fesztiválon a járványügyi rendelkezéseket be kell tartani, így a mai állás szerint csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni a programokat.

A fesztivált így ajánlja Angelika Habpatron (Stefanovics Angéla):


Idén a Nézőművészeti Kft., Bereményi Géza, a Pannon Tükör folyóirat és Pál István Szalonna lesz a fesztivál díszvendége.

A programokat itt lehet tanulmányozni. Mindenképp kiemelendő a már említett Mozart: Requiem – In Memoriam Törőcsik Mari koncert a Pannon Filharmonikusokkal. Felállítanak egy hatalmas „Maszkperselyt” Nagyharsányban, ahová a feleslegessé vált maszkokat lehet örökre elzárni („amikor az Idő engedi azt, könnyen lehet, hogy csak jövőre, a 15. Ördögkatlanban”). Itt lehet majd először hallani azokat a dalokat, amelyeket még anno Cseh Tamás és Csengery Dénes kezdett el írni, de nem fejezték be, csak feldünnyögték kazettára, és amelyeket végül most Szűcs Krisztián és Beck Zoli adnak elő a Másnap című estjükön. A nagyharsányi templomban és a Narancsligetben pedig a Szent Efrém Kórus és Háy János produkcióját láthatjuk/hallhatjuk „Az öregtó felé” és „Kéz” címmel.

forrás: https://hvg.hu/