$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

5 + SOK PROGRAM AZ ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁLRÓL, AMIT VÉTEK LENNE KIHAGYNI!

Aki sok éve olvas minket, és érdeklődik a kulturális csemegék iránt, az már biztosan tudja, hogy az Ördögkatlan Fesztivál jóval több, mint egy sima kulturális eseménysorozat – festői szépségű tájakon. Aki pedig egyszer már belekóstolt a „katlanos” életérzésbe, függővé válik tőle. Az utolsó koncert utáni első pillanatban visszafelé számolja a napokat, és az év további részében ez élteti, erre vágyik, ez ad neki erőt ahhoz, hogy elhiggye: a világunk, az országunk, az életünk akár olyan is lehet, mint amit az Ördögkatlan Fesztivál ad nekünk. Hogy milyen ez az élet? Both Gabi elmeséli.Ez az a fesztivál, ami akkor is van, ha nincs

Amióta létezik a WMN, azóta minden évben írtam róla, tavaly is, pedig akkor nem is volt Ördögkatlan.

Elmaradt a vírus miatt. Nem vagyok babonás, de az épp a 13. lett volna volt. Minket, akik régóta járunk oda boldognak lenni, mindez nem tántorított el attól, hogy a saját kis magánkatlanunkat megrendezzük. Olvassátok el ITT, milyen volt. (Aki nem olvassa el, annak annyit elárulok, fájdalmasan szép.)

Most viszont nagy hírünk van azoknak, akik tavaly hiába reménykedtek, mert idén TÉNYLEG lesz fesztivál, méghozzá olyan programokkal, amelyeket kár lenne kihagyni.

Megpróbálok kiemelni öt olyan eseményt, amelyekről úgy érzem, még nagyon sokaknak adhat maradandó élményt – és egy évre elegendő muníciót a hétköznapok túléléséhez.

Igen, valahogy „levegőt” kapunk, lebegős pillanatokat, megélhetjük az együvé tartozást, felemelő, felejthetetlen érzéseket viszünk magunkkal, ezek pedig valóban átsegítenek a hétköznapok monoton hajtásában. Engem, és az általam ismert „őskatlanosokat” legalábbis mindenképp.

1. Mozart: Requiem – A csillagos ég alatt mindannyian Törőcsik Marira gondolunk majd

Az Ördögkatlan mindkét örökös fővédnöke immár a csillagok közül vigyázza a boldogulásunkat. Az egyik Cseh Tamás, a másik pedig Törőcsik Mari. Nem visz rá a lélek, hogy a nevük mellé írjam: „volt-voltak”. Ők vannak. És velünk maradnak.

„Mozart Requiemje egy túlvilági lélegzet. Hogyan is hihetnénk egy ilyen zeneművet hallva, hogy a világegyetemnek nincs értelme? Kell, hogy legyen.” (Émile Cioran)

Mozart remekműve a Pannon Filharmonikusok előadásában, öt kiváló énekessel és Dinyés Dániel vezényletével, augusztus 6-án, péntek este mindenkit vár Beremenden, a csillagos ég alatt, szalmabálák ölelésében.

2. Maszkpersely

Nagyharsányban, a központi helyszínen, ott is a faluközpontban felavatjuk a Maszkperselyt, egy játékos kockát, amit „vírusemlékmű“-nek nevezett el Lengyel Csaba és csapata, a Játéknap Kft.

Háy János esszéje indította el gondolatot:


„[…] Ha majd lehet, és ezt mindig lehet, nem félek attól, hogy mekkora a mindenség és nem bánom, hogy nekem csak annyi rész jutott, amekkora vagyok, és örülök, hogy van a világban nagyság, és hogy az egész olyan egyszerűen működik, mint egy gyerekvers, tavasz, nyár, ősz, tél, s hogy én ebben kicsi pont vagyok, de vagyok…”

A szervezők, Bérczes László és Kiss Móni ezt írták az eseményről:

„Ebbe a perselybe feleslegessé vált maszkjainkat fogjuk örökre elzárni – amikor az Idő engedi azt. Talán már az idén, talán csak jövőre, a 15. Ördögkatlanban.

Az Ördögkatlan kulcsszava a személyesség. Hogy ami itt történik, az mi vagyunk, része vagyunk a világnak. És ami itt történt, azt hagyjuk magunk után. Nyomot hagyunk, mert része voltunk a világnak. Mely világot felfedezik-folytatják a fiatalok, a gyerekek. Tehát ez a mementó egyben hétköznapjaink magától értetődő, játékos része lesz: például a csúszdákkal, amikről boldogan csúszkálnak majd a katlangyerekek.

Így találkozik múlt-jelen-jövő.
Szóval ez a Maszkpersely, ez az egyszerű, de felemelő gesztus magát az Időt ragadja meg. Múlt és Jövő találkozási pontja a Jelen minden momentuma, és ha ez az aktus egy közösség személyes jegyeit hordozó, kitüntetett pillanata, az maga a közös ünnep. Erre a közös ünnepre készülünk.”

Augusztus 4-én, este hétkor, Nagyharsány központjában lehetőséget kapunk arra, hogy kicsit másképp dolgozhassuk föl ezt a gyötrelmekkel teli elmúlt másfél évet.

3. Háy János és a Szent Efrém Férfikar találkozása a nagyharsányi templomban és a Narancsligetben

Ha már Háy Jánosnál tartunk, akkor mindenképp szeretném figyelmetekbe ajánlani – ismét a szervezők szavaival – ezt az igazán kuriózumnak számító programot:

„Az öregtó felé címmel a nagyharsányi templomban előbb elhangzik a szomorú változat (szakrális tér, szakrális zene, aminek mélyén megbújik a bizonyosság: Isten), majd másnap a Narancsligetben A kéz címmel a vidám változat (játékosság és humor, szeretet és szerelem és persze a vidám vírusirtás sem maradhat el).”

Augusztus negyedikén és ötödikén, kétszer hatvan perc perc alatt minden kiderül.

4. Másnap – És mi most itt vagyunk – Emlékezés Csengey Dénesre

Nem csupán az önmagában is monumentális nagyharsányi Szoborpark frissen elkészült Amfiteátruma miatt lesz példa nélküli ez az este, hanem azért is, mert élő szerzők adják elő két – már nem köztünk járó – ikonikus dalcsináló elfeledett, csak félig-meddig megszületett szövegeit és zenei vázlatait.

Csengey Dénes épp harminc éve máshol jár már, de a fia, Balázs szerencsére itt van, aki addig-addig kutatott a Cseh Tamás Archívumban, amíg új életre nem hívta két remek zenész segítségével azokat a dallamtöredékeket és szövegfoszlányokat, melyeken édesapja és Cseh Tamás sokat dolgozott már. A halál (és a politika) megakasztotta ezt az alkotói folyamatot, de most Beck Zoltán és Szűcs Krisztián újra felvette a fonalat, és egy „zenés színházi estet” képzelt a Szoborparkba.


Halk dalok a hallgatag kőtömbök tövében.

„Tudathasadásos este: az előadók (Beck Zoli és Szűcs Krisztián) élnek, a szerzők (Cseh Tamás és Csengey Dénes) már nem. Nem hallhatják, hogy dalaik, melyeket Tamás Bartók Béla utcai lakásán kazettás magnóra motyogtak-dúdoltak-énekeltek, végre megszületnek. Tegnap van, másnap van.”

„Magas ég, mire jut bomlott agyam?
Szememre minő rémálom ül?
Hogy őrzöm meg én már magam
hazámnak rendületlenül?” (Csengey Dénes)

Augusztus ötödikén, csütörtök este kilenckor, a Szoborparkban igazi „sohasemvolt” élmény vár rátok.

5. Nem baj, majd megértem – Színházi bemutató a Katlanban!

A fene se gondolta volna, hogy 2021-ben le fogom írni ezt a mondatot, de sajnos megint nem olyan nehéz elképzelni azt a helyzetet, amikor az embert lehallgatják, és a legféltettebb titkait ellene fordítják. Erről szól Bodor Johanna könyve is, aki Ceaușescu Romániájában ragadt egyedül, a családja nélkül, mindössze tizenhét évesen. A neves koreográfus akkor balettnövendék volt, és névházasságot kötött azért, hogy Magyarországra költözhessen. Kemény próbatétel elé állították, hisz két éven át éjjel és nappal azt figyelték, mikor eshet bele a szekusok csapdájába, folyamatos döntési helyzetekbe kényszerítették.


Választhatott a rossz és a még rosszabb között.

Igazán drámai helyzet, amit Bodor Johanna önéletrajzi könyve alapján Ari-Nagy Barbara és Szikszai Rémusz írt színdarabbá. Bánfalvi Eszter, Kerekes Éva, Gyabronka József és Ötvös András (vele nemrégiben készített remek interjút Gyárfás Dorka, érdemes elolvasnotok ITT) játsszák majd el ezt a megrendítő, ma is túlságosan közeli történetet Szikszai Rémusz rendezésében.

Augusztus negyedikén, szerdán délután kettőkor és négykor is láthatják az Orlai produkció szervezésében ezt a nem mindennapi színházi előadást a Mokos pincészet kiváló (és nem mellesleg légkondicionált, nagyon profi) színháztermében.

Személyes kedvencek

Persze nem elégszem meg öt kiemelt programmal, hadd meséljek még kicsit, és ti is nyugodtan böngészhettek az Ördögkatlan oldalán a lenyűgöző kínálatból.

Az idei díszvendégek között ott lesz a Nézőművészeti Kft. Ha így nem ismerős, akkor másképp mondom: Mucsi Zoltán „Kapa”, Scherer Péter „Pepe”, Kovács Krisztián, Katona László és Gyulay Eszter független színházi műhelye kápráztatja el a nagyérdeműt.

Gyulay Eszter rendezésében különösen ajánlom Dániel András valóban zseniális művét, Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém címmel. Volt szerencsém elcsípni a budapesti bemutatót két járványhullám között, maszkosan, de boldogan. Elképesztően jó lesz! Mindenképp szerezzetek rá sorszámot!

Bereményi Géza lesz a másik díszvendég, a Pannon Tükör pódiumán, az „Isten tenyerén”, a Vylyan teraszon beszélget majd vele Nagygéci Kovács József, a Pannon Tükör online főszerkesztője. (Kukorelly Endre, Molnár Krisztina Rita, Szeifert Natália, Bödőcs Tibor és Visky András is szerepel majd ugyanitt.)

A gyerekek, a gyerekek!


Azért is imádom annyira az Ördögkatlant, mert sehol máshol nem láttam még ilyen fesztivált, ahol ennyire tisztelnék és szeretnék a gyerekeket.

Most Rutkai Bori Bandája, a Bóbita Bábszínház, a Simorág Táncirkusz, az Apacuka zenekar és a Pécsi Pagony várja őket jobbnál jobb programokkal. Állandó visszatérő vendég már a Hagyományok Háza. Gyerek- és felnőttmesékkel, koncertekkel, közös éneklésekkel, kézműves foglalkozásokkal, kiállításokkal, hajnalig tartó táncházakkal várják most is a katlanlakókat. De ezeken kívül még rengeteg egyéb varázslattal is készült a gyerekkatlan, nézzétek meg a kínálatot ITT.

Semmittevés, ciki diszkó, jóga és Varró Dani

A programszerű semmittevés különösen vonzó ajánlat, nézzétek meg, mit kínálnak. Cseh Tamás fia, Cseh András vezet be bennünket a „zazen” művészetébe.

Ciki számokra cikin táncolni cseppet sem ciki a Katlanban, ahol mindent lehet, amivel nem bántunk másokat.

Szórakoztató jógaóra gyerekeknek, kábé 56 percben.

Varró Dániel szelíden felolvassa a vidám mondókáit, amik jókedvet csempésznek a gyakorlatokba. Elek Ányos (aki sosem volt jógaoktató) négyrét hajtja magát, és mosolyt varázsol az arcokra.

És az utolsó nagykoncert

Most a 21 éves 30Y koncertje után üvöltjük majd átizzadtan azt, hogy „Nem vagyunk normálisak”. Bérczes Laci felszalad csíkos pólójában a színpadra a nagyharsányi focipályán, magával vonszolja a mezítlábas Kiss Mónit, aki egy szót sem szól, csak mosolyog. Bérczes Laci azt hiszi magáról, hogy nem mond semmi különöset, mi pedig tudjuk, hogy ennek az évnek a legjobb pillanatai épp most érnek véget, és visszük magunkkal azokat a mindig érvényes és szelíd gondolatokat, amiket Lacitól hallottunk.

Ami még fontos: Csak védettségi igazolvánnyal látogathatók az események.

És ne felejtsétek, lesz Mulatság is! Mert muszáj lennie!

Both Gabi

forrás: https://wmn.hu
Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,242,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,33,bohémélet,62,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,8,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,3,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,38,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,64,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,329,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,369,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,601,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,223,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,58,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,68,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: 5 + SOK PROGRAM AZ ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁLRÓL, AMIT VÉTEK LENNE KIHAGYNI!
5 + SOK PROGRAM AZ ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁLRÓL, AMIT VÉTEK LENNE KIHAGYNI!
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2021/07/5-sok-program-az-ordogkatlan.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2021/07/5-sok-program-az-ordogkatlan.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content