Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Újabb Puccini operát rendez Göttinger Pál: nem a koronavírusra akarok reagálni! – mondta a közönségtalálkozón

A Szegedi Nemzeti Színház új évadának első opera bemutatóját október 22-én láthatja a közönség a nagyszínházban. Puccini Bohémélet című operáját Göttinger Pál állítja színpadra. A premier előtt, szerdán délután az alkotók közreműködésével zenés közönségtalálkozót rendeztek a Reök-palotában. Nem először állít színpadra Szegeden Puccini operát Göttinger Pál. Éppen két éve, 2019 októberében vitte színre az olasz szerző két egyfelvonásosát, A köpenyt és a Gianni Schicchit. Most ismét a huszadik század legnépszerűbb operaszerzőjének újabb darabját vette elő. A Bohémélet a rendező szerint is Giacomo Puccini életművének egyik csúcspontja, valódi drámai remekmű. A közönségtalálkozót vezető Dinyés Dániel zeneigazgató elsőként azt kérdezte Göttingertől, mennyiben különbözik a Bohémélet a korábbi két Puccini-rendezésétől. – A köpenyhez képes ez a darab sokkal ráérősebb, van idejük a szereplőknek alakulni, fejlődni. Így a Bohéméletet én elsősorban színészi darabnak tartom. Kiderült az is, Pucciniv

Momentán „Völgy-Klasszikusok”

Amit csak a Művészetek Völgyében láthattok a Momentántól

RögvEst Extrém, Late Night Show, Ütközet, Éjjel-nappal Momentán. Ezek az előadások Kapolcson kerülnek elő minden évben a tarsolyunkból, hogy megörvendeztessünk titeket és saját magunkat. A RögvEst Extrém előadásban nevéből is kikövetkeztethető módon nem szokványos feladatokat teljesít a társulat, a Late Night Showban pedig egyik játszónk nem is teljesen józanul lép színpadra... Az Ütközetben két imprócsapat száll szembe a színpadon, a közönség pedig az arénában drukkol, hogy az ő csapata nyerjen. Az Éjjel-nappal Momentán című imprós szappanoperát pedig a közönség ötletei és inspirációi alapján írjuk és játsszuk tíz napon keresztül, folytatásosan. Brazil hangulat, magyar virtus, intrika és szerelmek a Momentán színpadán.

Vadonatúj előadásunk a Színházi Rendezők Viadala, ahol imprósaink színházi rendezőkként, színházi műfajokban alkotva versenyeznek a nézők kegyeiért. Shakespeare, Moliere, Csehov és musical műfajok elevenednek meg improvizált jelenetek során a Momentános rendezők és a közönség irányításával, és miután mind a négy rendező bemutatta kezdő jelenetét, a nézők szavazással dönthetnek, melyik három műfajt nézné tovább. És így tovább egészen addig, míg végül egy műfaj és egy rendező nyeri meg a végső jelenet bemutatásának lehetőségét. Ha láttál már Rendezők Viadalát és imádtad, akkor ez is tetszeni fog. De akkor is ajánljuk, ha imádod a színházat vagy egyszerűen szeretsz szórakozni.

A repertoár...

Nem titkolt célunk a Momentán Udvarban, hogy a társulat repertoáron lévő előadásait is eljuttassuk mindenkihez. Aki kíváncsi rá, hogy is néz ki egy pörgős, interaktív impróshow (RögvEst), egy zenés improvizációs műsor (re:Verze), egy improvizált kívánságműsor (Momentán Önök Kérték), vagy egyszerűen még sosem látott improvizációs előadásokat és nagyon kíváncsi, hogy néz ki – annak ajánljuk magunkat :)