Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Törőcsik Mari összehozta egy estére Alföldi Róbertet és Vidnyánszky Attilát

Törőcsik Mari máig velünk él, kedden például összehozta a Nemzeti Színház korábbi és mostani igazgatóját is egy estére. A közönség több percig állva, némán tisztelgett a Nemzet Színésze előtt. „Hiányzik belőlünk a nagyvonalúság. A felülemelkedés képessége. Boldogító érzés, amikor ezzel mégiscsak találkozik az ember.” Törőcsik Mari mondatait nem véletlenül választotta a rendező, Bérczes László a keddi, a magyar dráma napján megrendezett „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Mari-emlékest mottójává, hiszen a mai magyar színházi életből nagyon is hiányzik a nagyvonalúság és a felülemelkedés is. És igaza volt: tényleg boldogító érzés volt megtapasztalni, hogy ha máskor nem is, de egy ilyen megemlékezés erejéig képes ez a végletesen szétszakított szakma valamennyire közösen kiállni valamiért. Konkrétan Törőcsik Mariért. Újra. Legutóbb a 80. születésnapján volt így. Hiszen ő valóban senkié és mindenkié, nemigen sajátíthatja ki semelyik oldal, egész élete és művészete erről szólt. Az est Maár Gyul

Ördögkatlan - programtáblázatok

Noha kereshetően minden megtalálható a honlap tetején a PROGRAM menüpont alatti bontásokban (vagy egyszerűen a fenti keresőve), fabrikáltunk néhány táblázatot is, hátha valaki könnyebben tervezi úgy az ide-oda sodródást a Katlanban, ha látja, mi mivel párhuzamos.

Mindezt azért is ajánljuk a figyelmetekbe, mert gyakorlatlan katlanlakó számára esetleg váratlanul nagyok tudnak lenni a távolságok a helyszíneink között - a Katlan két "vége" legalább 20km-re van egymástól. Szóval kicsit a közlekedést-átérést is tervezni kell.

 

forrás: https://ordogkatlan.hu/