Bánk bán – Az Operabeavató következő része már elérhető az eSzínházon

Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié? Az Operabeavató csapata azt vallja, hogy ezen két terület egyesülése, azaz az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő beszélgetős koncertsorozat ezúttal Erkel Ferenc Bánk bán című művét elemzi a Magyar Zene Házában.

A nézőket az előadásokon az ötletgazda Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, míg az operai próbafolyamatba Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi és megismételhetetlen beavatókhoz a hazai operajátszás legelismertebb művészei társulnak.

Az Operabeavatókon minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad megtörténnie. A Delta Produkció rendhagyó sorozata évek óta telt ház előtt bizonyít, most az online térben is garantálja a szórakozást.

A Bánk bán főszerepét Kovácsházi István játssza, Melinda szerepében Kolonits Klárát láthatjuk, brácsán (viola d'amore. a szerk.) pedig Inhoff Anita működik közre. Az Operabeavató következő része október 19. és 24. között tekinthető meg.