LÉGRÁDI GERGELY: ÉNIS, TEIS




Egy negyvenes házaspár párterápiára jár, szeretnék megmenteni kihűlt, örömtelen és gyermektelen házasságukat. Az egyik alkalmon felszínre kerül egy titok: a nőnél, aki régebben hivatásos táncos volt egy együttesnél, nagy tekintélyű mestere durván átlépett egy határt a próbateremben, 13 évvel ezelőtt. Kettesben, éjszaka, tanúk nélkül. A férj, feldühödvén azon, hogy egy olyan korai trauma mérgezi meg a házasságát, aminél ő maga a közelben sem volt (hiszen nem is ismerték még egymást), elhatározza: ha már akkor nem tudta megvédeni a nőt, akit szeret, majd most kezébe veszi a dolgokat, és bosszút áll a számára ismeretlen férfin. Az ügy nyilvánosságot kap, a sztorira rávetődő médiamunkások által felkorbácsolt hullámok pedig elsodornak mindent, ami az útjukba kerül...

Hogyan fonódik össze hatalom és intimitás? Hogyan lehet tovább élni az abúzus traumájával? Létezhet-e hierarchia nélküli emberi kapcsolat? Ha a közvetlen környezetünkben testi-lelki erőszakot látunk (vagy fordítva: ha egy zaklató környezetéhez tartozunk, és ő ott él velünk-mellettünk évtizedekig) - mit tehetünk?

Légrádi Gergely új darabját, mely az emberi és családi kapcsolatoknak ezt a sok szégyen és elhallgatás miatt szinte teljesen feltérképezetlen tartományát vizsgálja, Göttinger Pál állította színpadra.



A KOREOGRÁFUS Horváth Ákos
A FELESÉG Bálint Éva
A TÁNCOSNŐ Csonka Szilvia
A FÉRJ Némedi Árpád
AZ ÚJSÁGÍRÓ Kelemen Zoltán
A GYAKORNOK Nagy-Bakonyi Boglárka
A TULAJDONOS Szabó Tibor (felvételről)
AZ ÜGYVÉD Szabó Róbert Endre
A HÍROLVASÓ Göttinger Pál (felvételről)

jelmeztervező: Cselényi Nóra
díszlettervező: Ondraschek Péter
kellékes: Takács Viktória
világosító: Boros Dániel
súgó: Zsohár Amália
ügyelő: Bors Gyula
rendezőasszisztens: Papp-Ionescu Dóra

RENDEZŐ Göttinger Pál

Weöres Sándor Színház, Szombathely

16 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

Ide kattintva galéria nyílik.