Színes repertoárral köszönti az augusztust a Kultkikötő

Koncertekkel, zenés és prózai színházi előadásokkal, egy különleges kiállítással és nagyon szerethető gyerekprodukciókkal várja közönségét augusztus 20-ig Földváron, Szárszón, Bogláron, Fenyvesen és Alsóörsön a Balaton szabadtéri színháza. A Karinthy Színház társulata mellett többek között Földes László Hobo, Fullajtár Andrea, Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor, valamint a Budapest Bár zenekar is ott található a Kultkikötő fellépőinek sorában.

Balatonföldváron augusztus első péntekjén az egyszerre megható és mulatságos Maggi és Lillemor című produkció gondoskodik a jó hangulatról. Maggi, az idősotthon alfanősténye új szobatársat kap: Lillemor régivágású úrihölgy, mindenben Maggi ellentéte. Kitör a háború. Határviszály. Öldöklő kézitusa. Noha a színdarab eredetileg két női színészre íródott, Földváron Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor nem mindennapi játéka teszik felejthetetlenné a nyárestét. A sorban őket előbb Fullajtár Andrea követi augusztus 11-én az El! Karádyáda című zenés produkcióval, mely a csodás Karády Katalinnak állít méltó emléket, majd Göttinger Pál zárja a földvári előadások sorát, a remek humorú Telefondoktor című előadással.

Balatonbogláron egy valódi közönségkedvenc, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar dalaival vehet búcsút a közönség a júliustól a hónap utolsó szombatján, augusztus első hétvégéjén pedig a nagy sikerű zenés játék, A Pál utcai fiúk örökérvényű tanulságokkal átszőtt története elevenedik meg a színpadon. Augusztus 12-én Földes László Hobo érkezik a Balaton partjára Hé, Magyar Joe! című kétszereplős előadásával, amely 27 dalon keresztül mesél el egy 20. századi magyar sorstörténetet, a nyári szezon utolsó előadásaként pedig Esterházy Péter formabontó remekműve, a Tizenhét hattyúk története elevenedik meg a színpadon, Cserhalmi György rendezésében.

Balatonszárszón Udvaros Dorottya különleges dalokkal tarkított önálló estjével köszönhetnek el a júliustól a Kultkikötő nézői. Augusztusban a nevetésé lesz a főszerep Szárszón: a hónap első hétvégéjén a Karinthy Színház Lököttek című fergeteges humorú előadása várja a közönséget, egy héttel később pedig szerelmi sokszögek, egymás elől menekülő párok, összeveszések és félreértések okozzák majd a bonyodalmat az Anconai szerelmesek című előadás első és második részében.

A csodálatos környezetben található alsóörsi Kultkikötő Amfiteátrumban négy produkcióra válthat jegyet augusztusban a közönség. A hónap első péntekjén a Budapest Bár garantálja a tőlük megszokott hangulatot, Behumi Dórival, Frenkkel, Keleti Andrással és Kiss Tibivel a mikrofonok mögött. Egy nappal később Maggi és Lillemor szórakoztató történetét ismerhetik meg az északi part nézői, augusztus második hétvégéjén pedig a zenés színház két emblematikus darabja, a Valahol Európában és A Pál utcai fiúk vár a közönségre, a Pannon Várszínház tolmácsolásában.

Egészen augusztus 13-ig nyitva áll az érdeklődők előtt a Kultkikötő Kápolnatárlatok idei utolsó kiállítása, a Magyar Tenger Társasüdülő: a balatonboglári Vörös és Kék kápolnában Weiler Péter festőművész és a Balaton Offseason Instagram-oldalt működtető fotós, Bartha Dorka izgalmas múltidéző kollaborációja mutatja be a Balaton legkülönfélébb arcait és hangulatait.