Júliustól indulnak a Móricz Zsigmond Színházban az új évad előadásai

A Móricz Zsigmond Színház 2023/24-as évadban először a Mohácsi János rendezésében játszott Delila előbemutatóját láthatják július 1-én a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. A második előadás során a világon nagy sikert elért francia Életrevalók film alapján készült színházi produkciót mutatják be. A szórakoztató és érzékeny történet ezúttal Szabó Máté rendezésében lesz látható.

Decemberben a bohózat francia mesterének, Feydeau-nak a remekműve, a Bolha a fülbe érkezik. A humor és megtévesztés nagyszerű alkotását a Nyíregyházán már több sikert is jegyző Mészáros Tibor állítja színpadra. A világ leghíresebb csábítójának, Don Juan-nak a történetét, a színház művészeti vezetője, Horváth Illés rendezi és februárban kerül a nézők elé. A Társulat nagyszerű művészei mellett a televízió után már a nyíregyházi deszkákon is láthatja Klem Viktort a közönség, ezúttal Don Juan szerepében.

Közkívánatra visszatér az Anconai szerelmesek, ezúttal a Rózsakert Szabadtéri Színpadra új feldolgozásban, Keszég László rendezésében. A Krúdy Kamara első bemutatója Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatásával indul Keresztes Attila rendezésében. A Családi játszmák alkotást Göttinger Pál neve fémjelzi, aki korábban a Bob herceg és a Tengeren előadásokat vitte színre nagy sikerrel. Örkény István egyik legismertebb színpadi remekét, a Macskajátékot, mely egyben a Színház színművésznőinek igazi jutalomfeladata is lesz, Verebes István rendezi.

Látható lesz Pedro Almodóvartól a Nők az idegösszeomlás szélén musical, mely ezt a sokszínű női- és embermesét dolgozza fel csodálatos, dinamikus zenével, a korábbi évadban a Teljesen idegenek előadást rendező Tárnoki Márkkal. A Variációk egy rablásra két színész egy korokon és műfajokon átívelő, rekeszizmokat nem kímélő, fiatalos előadása, melyet a Szindbád Rendezvényteremben mutatnak be.

Az évadzáró ünnepségen megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Bárány Frigyesről, a nyíregyházi társulat alapító és örökös tagjáról, tiszteletére a Művész Stúdiónak a következő évadtól a Bárány Frigyes Stúdió nevet adták. Itt állítja színpadra az ovis bérlet első előadásában Bogyó és Babóca szívmelengető történetét Blaskó Borbála, a Hét tenger meséjét pedig Sediánszky Nóra.

A nagyszínpadon Pinokkió, illetve A szépség és a szörnyeteg történeteit láthatják a gyerekek Peller Károly és Halasi Dániel rendezésében” – mondta Kirják Róbert a teátrum igazgatója.