Kihirdette 2023/24-es évadát a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A teátrumok évadokterveit ide kattintva böngészhetitek majd át.

Horváth Soma, Szombathely alpolgármestere és Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója ismertették a következő évad műsortervét, melyben összesen hét bemutató szerepel.

A premierek sora a hagyományokhoz híven a Megyeháza udvarán bemutatásra kerülő szabadtéri előadással kezdődik már augusztusban, idén a Fábián Péter jegyezte helytörténeti komédia, az Asszonyfarsang szórakoztatja 17-től összesen 8 alkalommal a nézőket, amelyet a szerző rendezőként is jegyez. Ezt követi szeptember 29-én már kőszínházi premierként az Óz, a csodák csodája című musical Halas Dániel értelmezésében. Október 13-án debütál Légrádi Gergely Énis, teis című kortárs színműve a Márkus Emília teremben, amelyet Göttinger Pál állít színpadra.

December 8-tól lesz látható Horváth Csaba értelmezésében a Hegedűs a háztetőn című musical a Színházteremben. Pintér Béla Gyévuskáját Nagy Péter István rendezi szintén ugyanitt, a premier február 23-án lesz. A Márkus Emília terem ad otthont Hadar Galron Mikve című drámájának, amelyet Widder Kristóf állít színpadra április 19-én. Az évad utolsó bemutatójára Szikszai Rémusz érkezik a társulathoz, május 3-án debütál vezetésével Andrzej Saramonowicztól a Tesztoszteron című vígjáték.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház bemutatói a 2023/24-es évadban:

Fábián Péter: Asszonyfarsang (rendező: Fábián Péter, premier: 2023. augusztus 17., Megyeháza udvar)
L. Frank Baum – Harold Arlen – E. Y. Harbug: Óz, a csodák csodája (rendező: Halasi Dániel, premier: 2023. szeptember 29., Színházterem)
Légrádi Gergely: Énis, teis (rendező: Göttinger Pál, premier: 2023. október 13., Márkus Emília terem)
Joseph Stein – Jerry Bock – Sheldon Harnick: Hegedűs a háztetőn (rendező: Horváth Csaba, premier: 2023. december 8., Színházterem)
Pintér Béla: Gyévuska (rendező: Nagy Péter István, premier: 2024. február 13., Színházterem)
Hadar Galron: Mikve (rendező: Widder Kristóf, premier: 2024. április 19., Márkus Emília terem)
Andrzey Saramonowicz: Tesztoszteron (rendező: Szikszai Rémusz, premier: 2024. május 3., Színházterem)