MOHÁCSI JÁNOS DELILA RENDEZÉSÉVEL INDUL AZ ÚJ ÉVAD NYÍREGYHÁZÁN

A nyíregyházi teátrum 2023/2024-es évadát is igyekezett minél inkább úgy összeállítani, hogy aki esténként ellátogat előadásaikra, az maga mögött hagyva a világ bajait, hétköznapi gondjait, a színház varázslatos világa által elbűvölve, megindító pillanatokkal és sok nevetéssel élje át, hogy megéri Nyíregyházán színházba járni – számolt be a Nyíregyháza.hu.

A következő évad első nagyszínpadi bemutatója a Delila, melynek Mohácsi János rendezésében, lapzártánk után július 1-én, szombaton a Rózsakert Szabadtéri Színpadon tartották az előbemutatóját. Igazi kuriózumnak ígérkezik a nagyszínpad második előadása, az Életrevalók, két, világból kitaszított férfi barátságának igaz története, melyből 2011-ben készült a híres francia filmadaptáció. A szórakoztató és érzékeny történet ezúttal Szabó Máté rendezésében lesz látható. Decemberben a bohózat francia mesterének, Feydeau-nak a remekműve, a Bolha a fülbe érkezik.

A humor és megtévesztés nagyszerű alkotását a Nyíregyházán már több sikert is jegyző Mészáros Tibor állítja színpadra. A világ leghíresebb csábítójának, Don Juannak a történetét, a színház művészeti vezetője, Horváth Illés rendezi, és februárban kerül a nézők elé. A társulat nagyszerű művészei mellett a televízió után már a nyíregyházi deszkákon is láthatja Klem Viktort a közönség, ezúttal Don Juan szerepében. Közkívánatra visszatér az Anconai szerelmesek a Rózsakert Szabadtéri Színpadra, új feldolgozásban, Keszég László rendezésében.

A Krúdy Kamara programja Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatásával indul Keresztes Attila rendezésében. A Családi játszmák alkotást Göttinger Pál neve fémjelzi, aki korábban a Bob herceg és a Tengeren előadásokat vitte színre nagy sikerrel.

Örkény István egyik legismertebb színpadi remekét, a Macskajátékot, mely egyben a színház színművésznőinek igazi jutalomfeladata is lesz, Verebes István rendezi. Pedro Almodóvar első igazán nagy közönség- és szakmai sikert arató filmje alapján készül a Nők az idegösszeomlás szélén musical, mely ezt a sokszínű női és embermesét dolgozza fel csodálatos, dinamikus zenével, a korábbi évadban a Teljesen idegenek előadást rendező Tárnoki Márkkal.

A Variációk egy rablásra két színész egy korokon és műfajokon átívelő, rekeszizmokat nem kímélő, fiatalos előadása, melyet a Szindbád Rendezvényteremben mutatnak be.

A Bárány Frigyes Stúdióban állítja színpadra az ovis bérletben Bogyó és Babóca szívmelengető történetét Blaskó Borbála, a Hét tenger meséjét pedig Sediánszky Nóra. A nagyszínpadon Pinokkió, illetve A szépség és a szörnyeteg történeteit láthatják a gyerekek Peller Károly és Halasi Dániel rendezésében.