A FÉM írja a Szénakutyák folytatásáról

Volt az évadban 130 saját előadásunk – ebből 72 teltházzal ment –, 20 vendégelőadás, 9 koncert, 6 kiállításmegnyitó és 42 egyéb programunk. Saját előadásaink 86,7%-os, a vendégprodukciók 75,8%-os nézettséggel mentek. Jegybevételünk elérte a 37milliót, az államtól kapott összes támogatásunk 5,9millió lett, mecénásoktól bejött 200ezer, eladtunk 155 támogatójegyet. Mi kell még, ugye? Csak egy kicsi! (Ami már gyűlik a támogatásaitokból, amit nagyon-nagyon köszönünk!) Hm. Nézzük inkább, milyen is volt ez a 2022/2023-as évad! Befogadó színházként egyre kevesebb szabad estét tudtunk biztosítani vendégjátékokra. 
Azért így is visszatért hozzánk a Gózon Gyula Kamaraszínház néhány estére a DE MI LETT A NŐVEL? és az AGYIGÓ előadásokkal. Az AAK Stúdió is újra visszatért hozzánk a 3 EFFEKTÍV DETEKTÍV c. előadásukkal, ahogyan az E/ Társulat a LISELOTTE ÉS A MÁJUSsal. Volt egy új csapat is nálunk, Balassa Bálint és Társulata, akik a HÁBORÚ VAGY BÉKE c. darabot játszották. 

Ám a legerősebb jelenléttel a Kőszegi Várszínház költözött be hozzánk, Göttinger Pál: SZÉNAKUTYÁK c. dokumentumjátékával. És hogy milyen volt ez a játék? Csodálatos! Az biztos sokat tett hozzá, hogy a remek szöveget Kálid Artúr keltette életre. Az meg depláne, hogy Weöres Sándor életébe leshettünk be. Annyira megszerettük ezt az előadást, hogy ősztől beemeltünk repertoárunkba, és mi vesszük kézbe a budapesti előadásait. Nagyon bízunk a népszerűségében. És van egy csapat, akik nem is a vendégeink, hiszen a FÉM család tagjai. A Helytelenek Társulat, azaz Viki és Veka, akikkel közösen készítettünk el immár 5 bábmesét. Nagyon szeretjük őket, s nem csak azért, mert ők is minket. DIÓLIGET, GESZTENYÉSKERT, TULIPÁNOS TÓ, LEVENDULÁS RÉT, MICIMACKÓ a repertoárjuk, amiből A.A.Milne örökbecsűje marad meg jövőre is. (Viki helyett Dojával, hiszen anyuka lett/lesz a leánykából.)