Virtuális térbe költözik a „vasnemzedék” – online mutatják be az Orlai Produkció új előadását

Aldo Nicolaj darabja, a Hárman a padon három idős emberen keresztül beszél a feleslegességről, szeretetnélküliségről, céltalanságról és a reményről.

Először a SzínházTV felületén ismerheti meg a közönség az Orlai Produkciós Iroda új előadását, amely „vasnemzedék” utolsó élő képviselőinek életét mutatja be. Göttinger Pál rendezése egy zsúfolt lakótelepre kalauzolja a nézőket, ahol három nyugdíjas, Ambra, Luigi Lapaglia és Bocca Libero élik eseménytelen hétköznapjaikat.

A felszín alatt azonban ott rejtőznek a 20. század fordulatos évtizedeiben átélt traumák, melyek mindegyikükre másképp hatottak.

A nő – Ambra – szelíd és jókedvű maradt, míg a férfiakat megtörte az élet. A hajdan erős, öntudatos fiúk, akik katonákból munkásemberek, majd családapák lettek, mostanra mogorva vénemberré változtak.

Egyetlen dolog köti őket össze: a magány. Egyiküket épphogy csak megtűri a családja, míg a másikuk magányosan, egyedül éli mindennapjait. Az idősek egyetlen szórakozása, hogy lejárnak a ház előtti térre, és cél nélkül várakoznak egy padon ülve.

Néha véletlenül találkoznak, a bizalmatlanságból egy idő után barátság lesz, magányukat pedig felváltja a valahová tartozás biztonsága, valamint az életszeretet.

Új szokásaik lesznek, és úgy érzik, megint van értelme az életüknek. A megtalált biztonságból terv születik, és a három idős ember elhatározza, hogy még egyszer, utoljára belevágnak egy kalandba.


Szereplők:

Ambra: Egri Márta
Luigi Lapaglia: Benedek Miklós
Bocca Libero: Gálvölgyi János

Rendező: Göttinger Pál

A Hárman a padon premierjére november 25-én kerül sor a SzínházTV-n, majd december 16-tól a 6SZÍN-ben lesz látható.