HÁRMAN A PADON - HAMAROSAN SZÍNHÁZI ÉS ONLINE BEMUTATÓ

November 25-én látható a SzínházTV-n a Hárman a padon rég várt online bemutatója, december 16-án pedig a 6színben tartjuk a hivatalos premiert. Az előadásban Benedek Miklós, Gálvölgyi János és Egri Márta látható.

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a „vasnemzedék” utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött 20. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt – de a hajdan erős fiúk, akik valaha bátor katonák, aztán szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak – most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek. Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél... lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül – és szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

Nem ismerik egymást, de lassacskán, ahogy rendre összefutnak a padnál... barátok lesznek. A barátságuk pedig fokozatosan feltölti őket, a kiürültség érzetét felváltja a valahová tartozás biztonsága, az újonnan felvett szokások megnyugtató rutinja.

A feleslegesség, a szeretetnélküliség, a céltalanság szürkesége alól kibomlik az életszeretet, az egymásba kapaszkodás, az örök szövetségeskeresés szívmelengető, ezerszínű, derűs palettája. Ebből a megtalált biztonságból pedig új kalandvágy születik – így elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba.

Az előadás rendezője Göttinger Pál, a díszletet Ondraschek Péter, a jelmezeket Cselényi Nóra tervezte. A szívmeleg történetet Benedek Miklós, Gálvölgyi János és Egri Márta által ismerhetik meg.

A Hárman a padon november 25-én látható a SzínházTV-n, december 16-tól pedig a 6színben tekinthető meg az előadás. A további időpontokat ide kattintva böngészhetik végig.