ONLINE BEMUTATÓT TART A SZÍNHÁZTV EGRI MÁRTA, BENEDEK MIKLÓS ÉS GÁLVÖLGYI JÁNOS ELŐADÁSÁBAN!

November 25-én este 19:00 órakor a SzínházTV mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Hármad a padon című előadását, amelyben három olyan legendás színész jutalomjátékát csodálhatjuk, akiket ma már kevesebbet láthatunk színpadon: Benedek Miklós Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, Kiváló Művészről, Gálvölgyi János Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, Érdemes Művészről és Egri Márta Jászai Mari-díjas, Színházművészeti és Aase-díjas Művészről van szó.

A SzínházTV még az idei év elején szerette volna bemutatni a Hárman a padon című produkciót, de az akkori covid helyzetre való tekintettel Orlai Tibor producer, Göttinger Pál rendező és a stáb is úgy ítélte meg, hogy nem szabad kockáztatni, hiszen a művészek egészségének megóvása mindannyiuk számára a legfontosabb.

Hosszas egyeztetések után a Kossuth-díjas művészeink újra próbálni kezdtek, hogy november 25-én este 19:00-kor bemutathassák ezt a különleges előadást. Az előadás országos premierre így online kerül sor.

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a „vasnemzedék” utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött XX. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt – de a hajdan erős fiúk, akik valaha bátor katonák, aztán szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak – most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek.

Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél… lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül – és szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

Nem ismerik egymást, de lassacskán, ahogy rendre összefutnak a padnál… barátok lesznek. A barátságuk pedig fokozatosan feltölti őket, a kiürültség érzetét felváltja a valahová tartozás biztonsága, az újonnan felvett szokások megnyugtató rutinja.

A feleslegesség, a szeretetnélküliség, a céltalanság szürkesége alól kibomlik az életszeretet, az egymásba kapaszkodás, az örök szövetségeskeresés szívmelengető, ezerszínű, derűs palettája.
Ebből a megtalált biztonságból pedig új kalandvágy születik – így elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba.

Élvezze együtt családjával, kényelmesen az otthonából ennek a három fantasztikus színművésznek a jutalomjátékát november 25-én este 19:00-kor a szinhaztv.com-on!