Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Ördögkatlanos karszalag felerősítése csak védettségi igazolvánnyal!

A KARSZALAGOT CSAK A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY ÉS A HOZZÁ TARTOZÓ SZEMÉLYAZONOSSÁG ELLENŐRZÉSE UTÁN TEHETJÜK FEL - SZEMÉLYESEN AZ ILLETŐ CSUKLÓJÁRA. (AZAZ KARSZALAG TŐLÜNK MÁSHOGY NEM KERÜLHET KI, CSAK CSUKLÓRA LEVEHETETLENÜL RÁERŐSÍTVE. PÁROS BÉRLET ESETÉN IS MINDKÉT EMBERNEK OTT KELL LENNI AZ ÁTVÉTELKOR.) EBBEN NINCS MOZGÁSTERÜNK, NEM MÉRLEGELHETÜNK. A KARSZALAG SÉRTETLENSÉGE IGAZOLJA MAJD A FESZTIVÁL IDEJE ALATT, HOGY AZ ADOTT LÁTOGATÓ ESETÉBEN EZ AZ AZONOSÍTÁS ÉS VÉDETTSÉG-ELLENŐRZÉS MEGTÖRTÉNT. KÖSZÖNJÜK, HOGY EBBEN (A MINDANNYIUNKNAK MACERÁS) ÜGYBEN MEGÉRTŐEN EGYÜTTMŰKÖDTÖK MUNKATÁRSAINKKAL - ESSÜNK TÚL EZEN, ÉS AZTÁN JÖHESSEN VÉGRE A FESZTIVÁL! Forrás: www.ordogkatlan.hu

Színházi esték a Városmajorban


A velencei kalmártól A tizennégy karátos autóig

Nyáron is kell színház. Igaz, a bársonyos éjszakákhoz egy kicsit másmilyen. A legfontosabb, hogy idén is lesz Városmajori Színházi Szemle, amelyhez a darabokat zsűri válogatta a vidéki és a határon túli színházak előadásai közül. A Tatabányai Jászai Mari Színház társulata Guelmino Sándor rendezésében A kutya különös esete az éjszakában című megható történetet hozza el. Láthatja a budapesti közönség a Mohácsi-testvérek egyik legnagyobb szakmai és közönségsikert hozó bemutatóját, A velencei kalmárt a Miskolci Nemzeti Színház előadásában. Egy Agatha Christie-krimit, a Váratlan vendéget a Győri Nemzeti Színház előadásaként nézhetjük meg. Két különleges előadást láthatunk a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában, Pirandello IV. Henrikjét, és Kokan Mladenovic rendezését (Hattyúk tava újratöltve). Ezután két magyar klasszikus következik. A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szép Ernő tündéri történetét, a Lila ákácot, a Nagyváradi Szigligeti Színház pedig Heltai Jenő bohózatát, a Naftalint adja elő. Ugyancsak a nagyváradiak előadása A mizantróp, Novák Eszter rendezésében.

A nyáresti színházi programokról ezen a varázslatos helyszínen többen is gondoskodnak. Az Orlai Produkciós Irodánál tudják, hogy a nyár kulturális, színházi kínálatának meghatározó helyszíne a Városmajor, ahol olyan darabokat kell játszani, amelyek a közönség minőségi szórakozási igényét elégítik ki. Ennek megfelelően választották ki óriási kínálatukból azokat a darabokat, amelyek ezen a nyáron láthatóak lesznek. A bemutató óta levehetetlen Hernádi Judit és Kern András főszereplésével a Valódi hamisítvány. Sikerdarab a Kaktuszvirág Ötvös Andrással és Kovács Patríciával. Az Egy apró kérés Szávai Viktóriával, Járó Zsuzsával, Debreczeni Csabával és Mészáros Mátéval Rába Roland rendezésében ugyancsak közönségkedvenc. Ezen a helyszínen lesz a bemutatója a pandémia miatt elmaradt két darabnak. A Határátlépéseket Dömötör András rendezi, a Hogy szeret a másik című színművet Göttinger Pál állítja színpadra, többek között láthatjuk ebben Ötvös Andrást és Ullmann Mónikát is.

A Játékszín is sikerdarabokkal érkezik. A Menopauza túl van a századik előadáson, s még további sikerszéria elé néz a négy fantasztikus színésznő: Hernádi Judit, Náray Erika, Szulák Andrea és Tóth Enikő, Pap Janó fantasztikus jelmezeiben a Naptárlányokat is jegyző Tallós Rita rendezésében. Ugyancsak levehetetlen a műsorról az Életrevalók igaz története, Horgas Ádám rendezésében Hirtling Istvánnal és Vadász Gáborral a főszerepben.

Idén először a Rózsavölgyi Szalon parányi teréből nyolcszáz néző elé lépnek a szereplők. Látható lesz az Amazonok – Három év múlva (Györgyi Anna, Náray Erika és Auksz Éva), majd a Végszó, Gálvölgyi Jánossal a főszerepben. Valamint a Romance.com, amely varázslatos mai mese, amiben két nagyszülő unokáiknak adva ki magukat, szerelmi kapcsolatba kerülnek. Mindez nem lenne annyira élvezetes, ha nem Molnár Piroska és Jordán Tamás játszaná.

A különleges színházi produkcióknak ezzel még nincs vége. Lesz Soharóza-Halas Dóra-Nagy Fruzsina-Bartha Márk-Fekete Ádám: Az ügy, és rá következő nap a Tabu kollekció. Tavaly a tavaszi fesztivállal együtt indította a TRIP a koncertszínházi sorozatot Magács László ötlete alapján, akinek a Budapest Bárról idén Rejtő Jenő klasszikusa, A tizennégy karátos autó jutott az eszébe. Keresztes Tamás rendezi az előadást. Mint mondta, azért, mert Keresztes komplexen gondolkodik a színházról, mint színész, mint zenész és mint rendező. Ez lesz az első nagyszínpadi vállalkozása. A dalokat, a zenéket Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László és a Budapest Bár jegyzi. Telitalálat, hogy Rejtő briliáns humora találkozik a Budapest Bár zenéjének szellemességével.