Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Meet Zsuzsanna Szálka, a Hungarian international cultural manager© Gábor Valuska

Zsuzsanna Szálka is an international cultural manager and lecturer in cultural management. She has been the co-ordinator of CEU Culture Hub, the director of Átlátszó Hang New Music Festival, Budapest, programme advisor to the House of Music in Hungary, music curator of Ördögkatlan Festival and the founder and festival manager of the Night of Choirs Budapest. She has been a recurring visiting lecturer on cultural institutions in the Cultural Heritage Studies Programme of CEU since 2014, and a guest lecturer on cultural management at universities in Budapest, Pécs and Lviv. Between 2014-2017 she was the head of concert management of the Liszt Academy of Music. Between 2007 and 2013 she worked as manager of International Affairs at Müpa, Budapest. More recently, Zsuzsanna was also project manager of MusicaFemina International (2018-2020) and Play It Loud (2021-2023), two EU projects with the aim of raising awareness about gender balance in the music sector, with the help of its internatio

50 programnak ad otthont idén a Városmajori Szabadtéri Színház

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színház igazgatója a ma tartott sajtótájékoztató elején elmondta, hogy már zajlik a két játszóhely (a Margitszigeti Szabadtéri Színpad a másik) különválásának jogi procedúrája, és hogy a korábbi igazgatóval, az újonnan megalakuló cég vezetőjével, Bán Teodórával közösen dolgoznak azon, hogy az átmenet minél zökkenőmentesebben történhessen meg. Szót ejtett arról is, hogy a már korábban megkötött szerződések miatt az évad tartalmainak egy része adott volt, így a bemutatásra kerülő programok felének beemelése volt csak az ő és munkatársai feladata. Itt egyúttal bemutatta két újonnan kinevezett kollégáját is: Peremartoni Krisztinát, aki művészeti tanácsadóként, és Tóth Sándort, aki pedig produkciós vezetőként segíti a munkáját.

Benkő Nóra beszélt arról is, hogy törekedtek arra, hogy minden eddiginél színesebb programokat kínáljanak az érdeklődőknek, így a július 12-től szeptember 19-ig tartó időszakban 50 színházi előadással és koncerttel várják a nézőket, és természetesen nem marad el a Városmajori Színházi Szemle sem, amelyről már korábban beszámoltunk.

Idén az Orlai Produkciós Iroda öt darabbal érkezik a budai játszóhelyre, amelyek közül az egyik ősbemutató lesz (Határátlépések Dömötör András rendezésében), egy fővárosi premier (Hogy szeret a másik, amelyet Göttinger Pál állított színpadra), illetve három korábban bemutatott nagy sikerű előadást is láthat majd a közönség (Valódi hamisítvány, Kaktuszvirág, Egy apró kérés). A Rózsavölgyi Szalon produkciói most először találtak otthont a Városmajori Szabadtéri Színházban, idén egyből három előadást is bemutatnak: az Amazonok – Három év múlvát, a Romance.com-ot és a Végszót. A Játékszín két előadással képviselteti magát a kínálatban: érkezik a Menopauza és az Életrevalók is a Városmajorba, illetve találkozhatnak majd a nézők a Vidám Színpad, a Soharóza, a Nézőművészeti KFT és a Karinthy Színház művészeivel is.

Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk, saját bemutatót is tart a Városmajor: idén a TRIP-pel közösen mutatják be Rejtő Jenő A tizennégykarátos autó című klasszikusát, amelyet a Katona József Színház Jászai Mari-díjas színész-rendezője, Keresztes Tamás állít majd színpadra. Az izgalmasnak ígérkező előadásban játszik többek között: Lengyel Benjámin, Dankó István, Mentes Júlia Virginia és Rába Roland is.

A zenei programok iránt érdeklődők is könnyen megtalálják majd az ízlésüknek megfelelő koncerteket, fellép a Városmajorban többek között Zséda, Bereczki Zoltán, Palya Bea, a Blahalouisiana és a Roma Soul is. Augusztus 16-án pedig várnak mindenkit szeretettel az Összefogás gálán, amelyet Benkő Nóra azért hívott életre, hogy bevételéből a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került alkotókat támogassák.