ELINDULT A BÉRLETEZÉS – ÉDES CHARITY, KURÁZSI MAMA, FUNNY GIRL, ÉS SZENTIVÁNÉJI ÁLOM IS A SZÍNHÁZI ÉVADBAN

Az évadzáró után, június 29-én indult a bérletek árusítása a Móricz Zsigmond Színház Országzászló téri Szervező- és jegyirodájában, valamint online, a moriczszinhaz.hu oldalon. Mára ismert az új évad kínálata, melyben 5 nagyszínpadi, 4 kamara bemutató és 5 mese szerepel.

Nézőbarát évadot terveznek a színházban, és a korábbinál is nagyobb szeretettel várják vissza a közönséget a pandémiás időszak után. Szórakoztató, látványos produkciókkal készülnek, ugyanakkor igyekeznek megfelelni a komoly szakmai-művészi elvárásoknak. Az Édes Charity augusztusi 16-i Rózsakert Szabadtéris bemutatója után ez a musical nyitja a kőszínházi évadot szeptember 5-én. Ezt követi Brecht drámája, a Kurázsi mama, Pregitzer Fruzsina főszereplésével.


„Pregitzer Fruzsina főszereplésével ez egy nagyon izgalmas és művészi igényű vállalkozás lesz. Ezzel együtt egy nagy Broadway musicallel nyitjuk az évadot, az Édes Charityvel, Staub Viktória főszereplésével, aki egy kiváló tehetségű és nagyon izgalmas színésznő. Nagyon örülök, hogy az idei évadban az egyetemről a társulatunkhoz tudtuk csábítani, ugyanis itt tölti a gyakorlatát. Örülök az ő debütálásának. Ezt követi majd a Kurázsi mama. Ebből is talán már látszik, ami az egész évadot jellemzi majd, hogy társulatunk, a Móricz Zsigmond Színház színészeire építjük az évadot, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan színdarabokat válasszunk, keressünk és találjunk, amiben megmutatkozhatnak színészeink, hogy mekkora művészek, milyen fantasztikus alakításokat nyújthatnak” – nyilatkozta a színház művészeti vezetője.

A nagyszínpadon láthatják még Shakespeare legismertebb klasszikus vígjátékát, a Szentivánéji álmot, melynek főbb szerepeiben Széles Zita és Nagyidai Gergő csilloghat. E varázslatos tündérmese mellett egy másik musical, a Funny Girl és Puskás Tivadar búcsújátéka, A Napsugár fiúk is szerepel az évadtervben. Ahogy a művészeti vezető fogalmaz, görögtűznek szánja Nyíregyháza kedvelt színésze az előadást, ezzel búcsúzik nemcsak a várostól, hanem a színpadtól is. Kettős szereposztásban fiával, Puskás Petivel is együtt játszik majd bizonyos estéken.

A Krúdy Kamarában folynak már a Kripli próbái. Gulácsi Tamás izgalmas és összetett alakítását ígéri a színház e szórakoztató és érzelmes ír történetben. Halasi Dániel, Göttinger Pál és Olt Tamás mellett újabb rendezőt is köszöntenek a kamarában. „A kamaraszínházi produkciók azok, amik teret engednek még nekünk a bátrabb kísérletezésre. Ennek jegyében Viktor Pelevin, egy kortárs orosz szerző regényét fogjuk színpadra állítani, méghozzá egy nagyon neves fiatal rendezőt, a Junior Prima díjas Kovács D. Dánielt tudtuk meghívni, aki már a Vígszínház nagyszínpadán is dolgozott, a Katona József Színházban, az Örkény Színházban, tehát a legnagyobb és legrangosabb színházakban visszajáró rendező. Ő fogja ezt a nagyon izgalmas, szürreális, kortárs orosz regényt színpadra állítani, aminek A rovarok élete a címe” – folytatta az ajánlót Horváth Illés.

Hagyományosan a nagyszínpadon és a Művész Stúdióban is várják a gyermek- és ifjúsági előadások közönségét. Az előző évad programjából műsoron marad a 9-től 5-ig, az Úri muri, a Színházi bestiák és a Tanár úr kérem, a Tengeren, az Oscar, a Balfácánt vacsorára és a Kalucsni. A közönség korábbi bérlethelyeit július 19-ig válthatja meg, majd új gazdát keresnek ezek. A bérletezés szeptember 5-ig, az első bemutatóig lehetséges. 

Forrás: nyiregyhaza.hu / http://www.moriczszinhaz.hu/