Klassz a Parton - Balatonalmádi 2020

KLASSZ a pARTon! fesztivál 2020 

Ingyenes nyáresti koncertek Érdi Tamás zongoraművésszel és zenész barátaival

Művészeti vezető: Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész
Rendező: Cimbora Alapítvány
Producer: É Szabó Márta

A KLASSZ a pARTon! klasszikus zenei fesztivált 2015-ben alapította Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

A Cimbora Alapítvány a KLASSZ a pARTon! fesztivál megrendezésével több célt valósít meg:
– a klasszikus zene népszerűsítését,
– fiatal tehetségek bemutatását,
– több generáció megszólítását,
– az ingyenesség biztosításával a kultúrához való széleskörű hozzáférés lehetőségét,
– a minőségi turizmus fejlesztését.

Az ország turisztikai fejlesztését hosszútávra meghatározó program, a „Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030”, a Balaton Régió egyik kulturális vonzerejeként említi fesztiválunkat. 2017-től programunk a Magyar Fesztivál Szövetség tagja, 2018 óta a MOL Nagyon Balaton rendezvénye, kiemelt együttműködő partnerünk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt.
2020. július 12. és augusztus 29.között hatodik alkalommal rendezzük meg a KLASSZ a pARTon! Fesztivált a Balaton Régióban. A járvány és a hosszú bizonytalanság ellenére a Balatonnál 41 programmal, kiváló magyar zenészekkel, köztük számos tehetséges fiatallal várjuk a klasszikus zenét kedvelő közönséget.

A járvány miatti újratervezett programban kizárólag magyar előadókat hívtunk meg, mivel kötelességünknek éreztük, hogy ezzel segítsük őket ebben a nehéz helyzetben.Balatonalmádiban augusztus 2-án a hagyományoknak megfelelően Érdi Tamás zongoraestje nyitja a programokat. Ezt követi Simon Izabella zongoraművész és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar Mozart estje. Fellép Bálint János és Vékes Erzsébet, valamint Váradi Judit és Puskás Levente duója. A MOL Alapítvány tizenéves tehetségei Balog Benedek (cselló), György-HorváthZente (hegedű) Nemes Réka fuvolaművésszel és Hotzi Panni zongoraművésszel szerepelnek. Különleges programmal várja a közönséget Balog József zongoraművész, Illés Eszter fuvolaművész és Rohmann Ditta gordonkaművész kamaraprogramja. A tavalyi nagy siker után most Almádiban hallható Dinyés Dániel Operabeavató előadása.