Kvártélyházi ínyencségek

Június 11-én, vasárnap este megkezdődött a 17. kvártélyházi szabadtéri színházi szezon, benne a X. Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál.

Ezen a héten színházi ínyencfogások várják a nézőket esténként fél kilenckor, majd jönnek a kedvencek: a Meseautó, A Pál utcai fiúk, a Zalai Táncegyüttes augusztus 21-i ünnepi műsora, s lesz friss bemutató is, az Ájlávjú - te édes, de jó vagy, légy más címet viselő musical-revü.

Mindez azért is örvendetes, mert a gazdasági nehézségek, az energiaárak miatt kétséges volt a megrendezése, mondta a program tájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester és Tompa Gábor, a KvártélyházNyár vezetője, a szabadtéri színház ügyvezetője.

Június 12-én, hétfőn 19.45-kor nyílik meg a Csík György Jászai-díjas díszlet- és jelmeztervező alkotásait felvonultató kiállítás, majd fél kilenckor a Kvártyélyházi improvizációk és más variációk című zenés összeállítást tekintheti meg a közönség, az est alkotója Máriás Zsolt zenei vezető, Salamon Attila és Tompagábor Kornél.

Június 13-án, kedden este fél hétkor pódiumbeszélgetésre hivatalos a publikum, Bérczes László rendezőt, az Ördögkatlan fesztiváligazgatóját Karáth Anita költő-tanár faggatja. Utánuk 20.30-kor a Chet’s Mood Trio veszi birtokba a neobarokk belső udvar színpadát, a Sebestyén Patrik, Stummer Márton és Orbán György alkotta formációtól Chet Baker amerikai jazztrombitás inspirálta lírai jazzt hallhatunk. Június 14-én „A nagy Himnusz-sztori - Jó kedvvel bőséggel” esttel érkezik a Himnusz 200. évfordulóján Bősze Ádám zene-, Nyári Krisztián irodalomtörténész.

Csütörtökön fél kilenckor a Weöres Sándort megidéző Szénakutyák című produkciója zárja a ZA-KO-t, ekkor Kálid Artúrt láthatjuk, a darab írója Göttinger Pál.