Ficzere Béla ajánlja a Nulladik percet

Legfrissebb bemutatónkban, A nulladik percben is láthatjátok Ficzere Bélát, ráadásul mint a fotó is mutatja, egy nem mindennapi figura bőrében...

Kit játszol az előadásban?

Môle-t, aki a Beleville nevű uszályon dolgozik hosszú évek óta rakodómunkásként.

Miért szerethető figura Môle?
Azt hiszem leginkább azért, mert bár egyszerű, de nagyon érdeklődő ember. Úgy jellemzi magát, mint akinek szűk a látóköre, miközben nyitott minden újdonságra. A fejébe veszi, hogy ettől kezdve utánajár mindennek, ami felkelti az érdeklődését. Tudatosan akarja fejleszteni magát, ami szerintem nagyon szerethető dolog.

Kinek ajánlod az előadást?
Ebben a történetben egy olyan világba csöppenünk, az 1900-as párizsi világkiállítás idején, amikor nagyon sok embernek megváltozik az élete. A címbeli nulladik perc az a pillanat, amikor valaki – akár belső döntésből, akár külső hatásra – úgy érzi, lehetőséget kap arra, hogy teljesen új alapokon, gyakorlatilag a nulláról újraépítse magát. Az újrakezdés gondolatával pedig korosztálytól és minden egyébtől függetlenül bárki azonosulni tud.

Ha egy időgéppel visszautazhatnál 1900-ba, a párizsi világkiállításra, mit néznél meg?
A mozgójárdát mindenképpen kipróbálnám, elmennék a Rodinnek épített pavilonba, hogy megnézzem a szobrokat, és azt a céllövöldét sem hagynám ki, ahol ágyúkkal lőttek.