Fekete komédiával indul a nyári szezon a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon

Június 7-én újra megnyílnak a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpad kapui. A nyári évadot egy fekete komédiával indítja a szervező Csokonai Színház, amelyet a Zenthe Ferenc Színház visz el Debrecenbe az Országos Színházi Találkozó keretében.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon idén a 10. Színházi Olimpia keretében zajló Országos Színházi Találkozó két előadása nyitja meg a nyári szezont.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb amerikai Broadway-sikerét, az Augusztus Oklahomában című krimit június 7-én este láthatja a debreceni közönség,

míg június 12-én a soproni Petőfi Színház érkezik a Nagyerdei Színpadra a Vadak ura című egész estés, látványos családi musicallel. A Vadak ura a jól ismert, klasszikus családi musicalek értékteremtő hagyományait követve látványos jelmezkavalkádban, dinamikus dalokkal és koreográfiákkal, 21. századi vizualitással mutatja be a „nyolc klán” által vezetett erdő életét.

Június 20-án és 21-én lesz látható a Csokonai Színház saját előadása, a nagysikerű Balfácánt vacsorára,

majd júliusban visszatérnek a Nagyerdő fái alá a Pál utcai fiúk, mely produkció a 2019-es debreceni bemutató óta töretlen népszerűségnek örvend a cívisvárosban.

Gemza Péter, a Csokonai Színház évad végén leköszönő igazgatója tavaly így fogalmazott a portálunknak adott interjúban:

Az igazgató legfontosabb feladata, hogy jó csapatot hozzon létre, és ezt a Csokonaiban művészeti vezetőként, majd igazgatóként töltött éveim alatt sikerült felépítenem.

Komoly munkát fektettünk abba, hogy tanulmányozzuk a Nagyerdei Szabadtéri Játékok elmúlt tíz évét, a statisztikák iránymutatóak voltak. A közönségsiker nem hazudik”.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad visszatérő vendége lesz az Orlai Produkció, amely idén A nulladik perc című új bemutatóját hozza el Debrecenbe. Az 1900-as párizsi világkiállítás idején játszódó darab története egyszerű: az össze nem illőnek gondolt pár igyekszik választ találni arra a kérdésre, valóban egymásnak valók-e. A Göttinger Pál-darabot Udvaros Dorottya, Grisnik Petra, László Lili, Pataki Ferenc, Rohonyi Barnabás és Ficzere Béla játsszák július 4-én.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad programja elérhető a www.debreceniszabadteri.hu oldalon, online jegyvásárlásra – a Csokonai Színház teljes műsorát tartalmazó – jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon van lehetőség.