Hat bemutatót terveznek a dunaújvárosi Bartók Színházban

A következő évadra óvatosan tervez Őze Áron igazgató. Vendégként fellép többek között Dobó Kata, Kerekes Éva, Staub Viktória, Csiby Gergely, Marton Róbert.

Az évadban 150 előadást játszottak három játszóhelyükön, a nagyszínpadon, a stúdióteremben és az új Mikro Színpadon, sor került belföldi és határon túli vendégszereplésre is. A Bartók Színház évadzáró társulati ülésén Őze Áron megköszönte a művészeknek és a munkatársaknak az egész éves odaadó munkájukat. Nehézséget jelentett, hogy a rezsiválság miatt a színház télen bezárt, a tervezett bemutatók közül két premier elmaradt, ugyanakkor megrendezték a második MIKRO Fesztivált, a kamaraszínházi előadások dunaújvárosi szemléjét.

Őze Áron leszögezte: „A Bartók Színház számára
egyre fontosabbak az együttműködések.

Ilyen koprodukció volt idén a Szerelem. Barta Lajos darabját Czajlik József, a kassai Thália Színház igazgatója rendezte, és a dunaújvárosi színészek mellett marosvásárhelyi és szabadkai művészek is játszottak benne. A jövő évadban is folytatjuk az együttműködést a kassai színházzal, illetve a Kőszegi Várszínházzal majd 2024 nyarán.”

Csadi Zoltán, a Bartók Színház művészeti igazgatója ismertette a 2023/2024-es évadra tervezett bemutatókat. Kerekes Éva visszatér vendégként a Máli néni címszerepére – Füst Milán darabját Czajlik József a kassai és a dunaújvárosi színház együttműködésében rendezi. Dicső Dániel a rendezője a Diploma előtt című darabnak, amely az 1967-ben bemutatott Oscar-díjas film alapján készül, szereplői Dobó Kata, Csiby Gergely, Marton Róbert, Staub Viktória. Őze Áron a Tartuffe-öt rendezi, Ágoston Péter Molnár Ferenc ritkán játszott művét, A farkast viszi színre. 2024 nyarán pedig a Kőszegi Várszínházzal közösen mutatják be Kőszegen a Hyppolit, a lakájt, amely ősszel kerül a Bartók Színház repertoárjára.
Két családi premierrel terveznek.

A Cimbora Produkcióval folytatódik a közös bábszínházi munka, a bemutató címe Pávatoll. Új adaptáció készül a Ruminiből, Berg Judit gyerek- és ifjúsági regényéből, az előadás zenéjét a Firkin együttes komponálja.

Az év színésze a közönségszavazás eredményeként Jegercsik Csaba színművész lett.

A dunaújvárosi Bartók Színház hagyományosan a Bartók Liget nyári programsorozattal indítja az új évadot 2023 augusztusában.