Szentivánéji álmot láthatunk Kőszeg várában

A Kőszegi Várszínház 10 napos fesztiválja idén rengeteg új előadást hoz, köztük olyan ősbemutatókat, mint a Vízkereszti Gritti, avagy bőrre menő játék. A klasszikusokból színpadra viszik Shakespeare örökzöld művét, a Szentivánéji álmot.

Július 1-jén tartja újabb ősbemutatóját a Kőszegi Várszínház. Őze Áron rendezésében mutatják be – a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal együttműködésben – a Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék című darabot. A „víg farsangi atrocitást” Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba írta.

Közben már próbálják Kőszegen a Szentivánéji álmot Nádasdy Ádám fordításában, Hegedűs D. Géza rendezésében. Shakespeare művének július 14-én lesz a premierje, többek között olyan színészekkel, mint Takács Katalin, Hegedűs D. Géza, Epres Attila vagy Parti Nóra.

EZZEL A PRODUKCIÓVAL NYIT A KŐSZEGI VÁRSZÍNHÁZ 10 NAPOS FESZTIVÁLJA, AMELY ÖSSZEFOGJA AZ ÜNNEPI NYÁR KÖZEPÉT.

A kőszegi születésű Gergye Krisztián táncművész, koreográfus már elindította 40 napos „emlékinstallációs” projektjét, amelyet egy rendkívül különleges táncperformance-előadással zár.

„Negyven évvel ezelőtt nyílt meg a Kőszegi Várszínház, 1982 nyarán. Két hete indítottuk a nyári szezont, akkor hangzott el Vajda Gergely karmester-zeneszerző Várfanfár című ünnepi nyitánya, amelyet a Kőszegi Várszínház 40. születésnapjára komponált a felkérésünkre. Három hónap alatt több mint száz különféle produkcióval, illetve új nézőtérrel, komfortosabb körülményekkel várjuk a közönséget. Olyan hangrendszert sikerült kiépítenünk, amely a nézőtér minden pontján ugyanazt a hangélményt nyújtja. A jubileumi szezon programjába tíznapos (július 14–24.) kiemelt ünnepi fesztivált is illesztettünk, ekkor mutatjuk be a Szentivánéji álmot is” – mondja Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója.

Remélem, hogy a Kőszegi Várszínház sokak számára jelenti a progresszió nyári helyszínét. Azt valljuk itt: minden évben meg kell újulni!