Best of. Kedvenc előadásaink, kedvenc előadásaitok Kapolcson is ott lesznek!

Tavaly imádtad és még nem elég? Kíváncsi vagy, idén mi lesz az Éjjel-Nappal Momentán hatodik részében vagy hogy ki fogja megnyerni az Ütközetet? Netán még sosem jártál Momentán-előadáson, de nagyon kíváncsi vagy, milyen is ez az “impró”. Mutatjuk, milyen visszatérő klasszikusok várnak a Momentán Udvarban.

2022-ben is saját udvarral várunk a Művészetek Völgyében, Kapolcson. A Momentán Udvarban 10 napon át láthatjátok a Momentán Társulat szinte teljes repertoárját, új bemutatóit, és magatokat is kipróbálhatjátok. Az improvizáció találkozik a tánccal, zenével, szöveggel, humorral, pszichológiával, fenntarthatósággal és még sok minden mással.

Imprós szappanopera. A hatodik évad.

Ha Momentán Udvar, akkor Éjjel-Nappal Momentán. Visszatérő nézőink tudják, mindenki másnak pedig lehetősége lesz idén megtudnia, hogy az Éjjel-Nappal Momentán az ország egyetlen improvizációs szappanoperája, ahol mindennap új résszel várjuk a nézőket. A közönség ötletei alapján alakuló történetet naponta folytatják, és hogy hol, mikor, milyen főhősökkel találkozhatunk majd a sorozatban, az csak ott, helyben derül ki. Nincs semmi előre megbeszélve, kitalálva, eljátszva. Brazil hangulat, magyar virtus, folytatás naponta!

Az udvarba amellett, hogy új előadásokkal is készülünk, azért érdemes eljönni, mert 10 nap alatt a Momentán Társulat teljes kínálatát felfedezhetitek, megnézhetitek, kipróbálhatjátok, beleszagolhattok…

Dönthetsz az életedről. De hogyan?

Kétszer játsszuk a hét során pszichológiai előadásunkat, a Fröccsöt, ahol meghívott vendégünk segítségével elemzünk mindennapi élethelyzeteket, működéseket, mindezt humoros formában. Könnyed fesztivál-témákkal készülünk, mint a kiégés és a döntési lehetőségeink… De a komoly mélységeket és szárnyaló magasságokat imprójelenetekben oldjuk ki. Így a végeredmény a Momentán-fröccs: egy deci pszichológia, két deci játék.

Július 25-én este 9-től Füredi Juli pszichológussal, az ELÉG! - Kiégtem. Most hogyan tovább? című könyv írójával beszélgetünk: meddig lehetséges két végén égetni a gyertyát? Ha nem bírjuk tovább, miért folytatjuk? Mik a kiégés tünetei és hogyan tudunk kiszállni a mókuskerékből?

Július 26-án este pedig Almási Kittivel, állandó pszichológus vendégszakértőnkkel beszélgetünk és játszunk majd az életünket érintő döntéseinkről. Ki segít, ki befolyásol, ki gátol, miért és mikor döntesz és mikor nem? Döntesz vagy kivársz?

És ami kizárólag Kapolcson vár…!

A Momentán palettáján az évadban nem szereplő, de Kapolcson már visszatérő és népszerű előadásainkkal is készülünk: Az Ütközet során a nézőtér két félre oszlik és küzd a pontokért – de szerencsére nem nekik kell vásárra vinni a bőrüket, hanem a Momentán Társulat tagjai állnak imprós kihívások elé: verbális, fizikai, koncentrációt igénylő, izgalmas imprójátékokban mérik össze erejüket. A nézők két csapatban szurkolhatnak saját térfelük imprójátékosainak. Küzdelem, izgalom, 100% impró.

A Late Night Show előadáson másfajta “feladata” van a közönségnek: az este végén meg kell tippelni, hogy melyik színész dobott be néhány pohár italt az előadás előtt. Őrült játékok, rengeteg nevetés, felhőtlen pillanatok várnak ezen az estén is.

Pörgés, színház, film, impró. Mi kell még?

Több alkalommal játsszuk a RögvEstet, az alap Momentán-élményt: a több mint 1800-szor játszott előadásunk pörgős, rövid jelenetekből épül fel, az adott nap közönségének ötletei alapján. A Művészetek Völgye tíz napja során játsszuk kifejezetten családi változatban és extrém játékokkal fűszerezve is, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább kedvére valót.

Ha pedig a filmek és a színház szerelmesei vagytok: várunk a Rendezők Viadala és a Színházrendezők Viadala előadásainkon. Előbbin filmes műfajokat imprózunk, utóbbin pedig Shakespeare, Molière, Csehov és még ki tudja, milyen drámaírók stílusában születnek improvizált jelenetek. A színészek egyszerre szereplői és rendezői a daraboknak, és mindkét előadáson a nézők döntenek, melyik rendező jelenete folytatódjon és melyiknek mondjanak búcsút. Így a végén csak egy marad.

A Lev&Te kétszemélyes impróelőadásban Molnár Levente hív meg általa nagyra becsült színművészeket közös rögtönzésre. Ezúttal Rezes Judit, a Katona József Színház színésznője merítkezik meg az improvizáció világában. Az előadás izgalma, hogy próba, sőt, lényegében előzetes megbeszélés nélkül zajlik, a két ember a színpadon, a nézők előtt fedezi fel a közös nyelvet, közös játékot és építenek együtt közös világot. Rezes Juditot egyébként a Katonán kívül láthattátok A nyomozó, Seveled című filmekben, és férjével, Szabó Győzővel közös előadásukban, a Loveshake - Az élet összeráz című darabban is.

A színházat nemcsak imprós előadásainkon hozzuk el: a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar óriási bulival készül az udvarra. Fillár István, Cserna Tóni, Gémes Antos, Wagner-Puskás Péter, László Zsolt, Pethő Gergő a ‘60-as évektől napjainkig játszanak dalokat saját stílusukban, némi öniróniával és humorral fűszerezve.

Főhőseinkről és Radar témáinkról már korábban írtunk: https://momentantarsulat.hu/hir/muveszetek-volgye-nyolcadik-momentan-udvar-kapolcson

A Momentán Udvar teljes műsorát és a jegyvásárlási linket itt találod: https://momentantarsulat.hu/oldal/momentan-udvar-2022-kapolcs-muveszetek-volgye

Várunk szeretettel!