Íme az adakozók névsora, akik Gergye Krisztián-festménnyel gazdagodtak

10 független színházi dolgozót segít Gergye Krisztián nagyköveti kampánya.

A magyar kultúra napján megtartott jótékonysági esttel zárult a Független Előadó-művészeti Szövetség Segélyalapjának „Adjukössze” kampánya. Az adománygyűjtő felületen 5.204.110 forint gyűlt össze, a bankszámlára pedig több mint 3.500.000 forintot utaltak.

A kampányhoz tizennyolc nagykövet is csatlakozott, köztük Gergye Krisztián független színházi alkotó, aki saját festményeit ajánlotta fel az adakozóknak. A tíznapos kampányt a Fidelio közösségi felületén lehetett nyomon követni. Gergye Krisztián egy ráadásképet is felajánlott, amelyre a zárógála folyamán lehetett licitálni.

Ezzel együtt összesen 507.875 forintot gyűjtött össze, így csak ez a kampány 10 független színházi dolgozónak nyújt segítséget.

Gergye Krisztián a festménykihívás kapcsán elmondta: „Nagyon izgalmas élmény volt, néha idegfeszítő is, hogy elkészülök-e másnapra, elég érdekes lesz-e, nem fárad-e el a projekt, de alapvetően lazán és természetesen történt minden. Egyébként is elég fanatikusan dolgozom, ha valamibe belevetem magam.

Hatalmas köszönettel tartozom az adományozóknak, az ügy iránti figyelmük nélkül semmit sem ért volna ez a kihívás.

Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy ennyien adakoztak, kis és meglepően nagy összegekkel is. A második hullámban kormányzati oldalról még inkább magukra hagyták a kulturális szektorban dolgozókat.

A saját bőrömön is érzem, hogy egyre inkább szorul az egzisztenciális hurok, főleg a függetlenek, szabadúszók nyakán.

A tehetetlenség érzése letaglózó, szerencsésnek érzem magam, hogy most a magam eszközeivel tudtam tenni, és a legfontosabb, hogy láthatóvá vált, hogy igenis van közösségünk, képesek vagyunk a figyelemre, képesek vagyunk adni. Lenyűgözőnek tartom a Független Előadó-művészeti Szövetség hiánypótló kezdeményezését, az anyagi segítségen túl hihetetlen erőt is ad, hogy tartozhatunk valahova, nem vagyunk egyedül.”

Az alábbi adakozókhoz kerülnek Gergye Krisztián a kampány során elkészített festményei.

A neveket a FESZ stábja sorsolta ki azok közül, akik az adott napon #gergye közleménnyel küldtek adományt a FESZ Segélyalapjára.
Első nap (január 11.) – Spiegl Anna
Második nap (január 12.) – dr. Csigó Katalin
Harmadik nap (január 13.) – Török Ákos
Negyedik nap (január 14.) – Spiegl János
Ötödik nap (január 15.) – Kálmán Eszter
Hatodik nap (január 16.) – Csendes Eszter
Hetedik nap (január 17.) – Bánfalvi Eszter
Nyolcadik nap (január 18.) – Oprisné Fodor Anikó
Kilencedik nap (január 19.) – Pusztaszeri Katalin
Tizedik nap (január 20.) – Csollány Éva

A nyerteseknek gratulálunk!

Kérjük, hogy a képek átvételének módja kapcsán vegyék fel a kapcsolatot szerkesztőségünkkel a fidelio@fidelio.hu címen.

A szabadúszó művészek és színházi háttérdolgozók támogatására indított adománygyűjtés még nem ért véget, az adományokat továbbra is várják a Segélyalap számlájára:

Független Előadó-művészeti Szövetség
16200106-11663151

A magyar kultúra napján rendezett ünnepi műsort itt lehet visszanézni.