A FESZ ma esti adománygyűjtő gáláján Gergye Krisztián új festményére is licitálhatunk

A független színházi dolgozók megsegítésére szervez online adománygyűjtő estet január 22-én 19.00 órától a Független Előadó-művészeti Szövetség.

A magyar kultúra napjára szervezett jótékonysági esttel zárul a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) adománygyűjtő kampánya, amelyet a COVID-19 járvány második hulláma kezdetén indítottak azért, hogy áthidaló pénzügyi támogatással segíthessék a független színházi területen dolgozó művészeket és a háttérszakmák dolgozóit.

A kampányhoz tizennyolc nagykövet is csatlakozott, hogy a lehetőségeikhez mérten segítsék a kezdeményezés sikerét. Köztük van Gergye Krisztián független színházi alkotó is, aki a saját festményeit ajánlotta fel az adományozóknak. Tíz napon át tartó festménykihívását a Fidelio közösségi oldalán lehetett nyomon követni. A képeket az adakozók között sorsolják ki, a nyertesek névsorát a Fidelio.hu hamarosan közzéteszi.

Gergye Krisztián a ma esti adománygyűjtő gálához is csatlakozott: elkészített egy újabb festményt, amelyre az est folyamán lehet licitálni.

Az este 7 órakor kezdődő esemény oldala itt érhető el. >>>

Műsorvezetők: Grisnik Petra és Göttinger Pál

Az est művészeti programjában közreműködik a Duda Éva Társulat, a Grotesque Gymnastics, Mácsai Pál, Mucsi Zoltán és látható lesz a Soharóza kórus produkciója is. Köszöntőt mond: Szalai Kriszta.

Az adományokat az est folyamán az alábbi oldalon várják, vagy utalhatnak közvetlenül a Segélyalap számlaszámára is:

Magnet Bank Zrt
16200106-11663151

Külföldről:

Magnet Bank Zrt.
1062 Budapest, Andrássy út 98.
IBAN: HU91162001061166315100000000
SWIFT: HBWEHUHB