Hárman a padon - online olvasópróba!


A vírushelyzet szokatlan megoldásokra kényszerít minket - de néha azért jó dolgok is akadnak köztük. Például a készülőfélben lévő HÁRMAN A PADON produkció alkotói aligha találkozhattak volna személyesen ezekben a hetekben. Az interneten át azonban sikerült megtartani a darab olvasópróbáját - és ha már így alakult, hát szeretettel várjuk az érdeklődőket is: hallgassanak bele!

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a "vasnemzedék" utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött XX. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt - de a hajdan erős fiúk, akik valaha bátor katonák, aztán szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak - most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek. Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél... lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül - és szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

Nem ismerik egymást, de lassacskán, ahogy rendre összefutnak a padnál... barátok lesznek. A barátságuk pedig fokozatosan feltölti őket, a kiürültség érzetét felváltja a valahová tartozás biztonsága, az újonnan felvett szokások megnyugtató rutinja. 
A feleslegesség, a szeretet nélküliség, a céltalanság szürkesége alól kibomlik az életszeretet, az egymásba kapaszkodás, az örök szövetséges-keresés szívmelengető, ezerszínű, derűs palettája. Ebből a megtalált biztonságból pedig új kalandvágy születik - így elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba.

------------

A most sugárzott olvasópróba a színészek első találkozása a szöveggel. Értelmező, nyugodt, ráérős böngészés a sorok között - három nagyszerű művész születőfélben lévő nagy alakításának ígérete.

Csatlakozzanak hozzánk, nézzenek bele ebbe a (rendszerint nem publikus) munkafázisba - térjenek be hozzánk a virtuális próbaterembe.

-------------

Luigi La Paglia: BENEDEK MIKLÓS
Libero Bocca: GÁLVÖLGYI JÁNOS
Ambra: EGRI MÁRTA

A rendező munkatársa: SKRABÁN JUDIT
Rendező: GÖTTINGER PÁL

Producer: ORLAI TIBOR