Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Törőcsik Mari összehozta egy estére Alföldi Róbertet és Vidnyánszky Attilát

Törőcsik Mari máig velünk él, kedden például összehozta a Nemzeti Színház korábbi és mostani igazgatóját is egy estére. A közönség több percig állva, némán tisztelgett a Nemzet Színésze előtt. „Hiányzik belőlünk a nagyvonalúság. A felülemelkedés képessége. Boldogító érzés, amikor ezzel mégiscsak találkozik az ember.” Törőcsik Mari mondatait nem véletlenül választotta a rendező, Bérczes László a keddi, a magyar dráma napján megrendezett „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Mari-emlékest mottójává, hiszen a mai magyar színházi életből nagyon is hiányzik a nagyvonalúság és a felülemelkedés is. És igaza volt: tényleg boldogító érzés volt megtapasztalni, hogy ha máskor nem is, de egy ilyen megemlékezés erejéig képes ez a végletesen szétszakított szakma valamennyire közösen kiállni valamiért. Konkrétan Törőcsik Mariért. Újra. Legutóbb a 80. születésnapján volt így. Hiszen ő valóban senkié és mindenkié, nemigen sajátíthatja ki semelyik oldal, egész élete és művészete erről szólt. Az est Maár Gyul

Elmaradó előadások a Jurányiban is

A Jurányi Ház közleménye - a COVID-19 vírushelyzet kapcsán 

A Jurányi Ház ezúton tájékoztatja kedves nézőit, hogy a novemberre meghirdetett előadások közül a legtöbb nagytermi produkciót a legfrissebb járványügyi szabályozás szigorú betartása mellett, csökkentett nézőszámmal, 57 fővel megtartjuk.
A kisebb játszóhelyekre tervezett programokat lemondjuk.
Az egyes előadásokra vonatkozó információkért figyelje honlapunkat, közösségi oldalunkat.
A jelenlegi napról napra súlyosbodó járványhelyzet miatt színházi előadásainkat 2020. december 1. és 2021. január 31. között szüneteltetjük.
Bízunk benne, hogy ezzel is csökkenthetjük a fertőzésveszély kockázatát és reméljük, hogy februártól újra teljes értékű lesz a találkozás.
Addig is vigyázzanak magukra és egymásra!

Rozgonyi-Kulcsár Viktória
intézményvezető