Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Irodalom Éjszakája 2021

BELGIUM (VALLÓNIA – BRÜSSZEL) | ANTOINE WAUTERS | Nézz a lábad elé Fordította: Bíró Péter Antoine Wauters (*1981) Francia nyelvű belga író, forgatókönyvíró, az utóbbi évek belga irodalmának egyik izgalmas felfedezettje. Nos mères (Anyáink) című első regénye (2014) széles körben feltűnő sikert aratott. A 2018-ban megjelent Pense aux pierres sous tes pas (Nézz a lábad elé) lelkes fogadtatásban részesült és bejutott a Prix Décembre döntőjébe, valamint elnyerte a Második regény díjat. Nézz a lábad elé! Egy egymást követő diktátorok által modernizálni próbált ismeretlen nevű országban járunk, ahol a szüleik farmján, a pusztaság kellős közepén él egy ikerpár. Marcio a földeken dolgozik kemény, erőszakos apjukkal, Léonora pedig anyjuknak segít a háztartásban. Alig tizenkét évesek, szinte elválaszthatatlanok, és a játékaik gyakran tiltott területre tévednek. Egy este, amikor az istállóban heverészve egyre bizalmasabb testi közelségbe kerülnek, felbukkan az apjuk, és rájön, hogy igaz, amit régó

Elmaradó előadások a Jurányiban is

A Jurányi Ház közleménye - a COVID-19 vírushelyzet kapcsán 

A Jurányi Ház ezúton tájékoztatja kedves nézőit, hogy a novemberre meghirdetett előadások közül a legtöbb nagytermi produkciót a legfrissebb járványügyi szabályozás szigorú betartása mellett, csökkentett nézőszámmal, 57 fővel megtartjuk.
A kisebb játszóhelyekre tervezett programokat lemondjuk.
Az egyes előadásokra vonatkozó információkért figyelje honlapunkat, közösségi oldalunkat.
A jelenlegi napról napra súlyosbodó járványhelyzet miatt színházi előadásainkat 2020. december 1. és 2021. január 31. között szüneteltetjük.
Bízunk benne, hogy ezzel is csökkenthetjük a fertőzésveszély kockázatát és reméljük, hogy februártól újra teljes értékű lesz a találkozás.
Addig is vigyázzanak magukra és egymásra!

Rozgonyi-Kulcsár Viktória
intézményvezető