Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Nyilvánosságra hozták az idei Vidor Fesztivál színházi programját

Klasszikus színházi vígjátékokat és komédiákat láthat a közönség az augusztus 27. és szeptember 4. közötti Vidor Fesztiválon Nyíregyházán. A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt seregszemle idei szervezési munkálatai elég nagy bizonytalansággal indultak, de a nézők végül nem maradnak színházi versenyprogram nélkül - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a szervező Móricz Zsigmond Színház. A szabolcsi teátrum idén is a fesztivál profiljába illő produkciókat várta az ajánló színházaktól és színházi társulatoktól, amelyek egy nagyszínpadi és egy kamara vígjátékkal, illetve egy zenés vígjátékkal nevezhettek a "vidámság és derű országos seregszemléjére". A színház nagyszínpadán látható lesz az Orlai Produkció a Hogy szeret a másik, a Játékszín a Nagyvárosi fények és a Vörösmarty Színház a Játék a kastélyban című előadásai. A Karinthy Színház társulata a Lököttekkel, a Budaörsi Latinovits Színház pedig a Figaro házasságával érkezik a nyírségi megyeszékhelyre, bemut

ÁLTALÁNOS RENDEZVÉNYTILALMAT RENDELNEK EL – 30 NAPRA BEZÁRNAK A SZÍNHÁZAK IS

“Ha az Országgyűlés holnap megadja a felhatalmazást, akkor kedd éjféltől Ausztriához hasonló intézkedéseket vezetünk be” – jelentette be a miniszterelnök.

A korlátozó intézkedéseket egyelőre 30 napra vezetik be, de szükség szerint meghosszabbíthatják – közölte Orbán Viktor. Az intézkedések szerda 0 órától lépnek majd hatályba.

Este nyolc és reggel öt között kijárási korlátozás lép életbe, este 8-ra haza kell érni. A kijárási tilalom alól csak a munkába járás és a rendkívüli események jelentenek kivételt – hangsúlyozta.

A kormányfő által bejelentett új korlátozó intézkedések értelmében minden gyülekezés tilos, általános rendezvénytilalmat rendelnek el, a szabadidős létesítményeket, fedett uszodákat, színházakat, múzeumokat, állatkerteket be kell zárni.

A felsőoktatás csak online formában működhet, és bezárnak a felsőoktatási kollégiumok is. A középiskolákban 8. osztály fölött digitális oktatásra térnek át. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradnak.

forrás: Index via https://szinhaz.org/