NYÍLT VITÁT RENDEZNEK A PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ IGAZGATÓI POSZTJÁRA PÁLYÁZÓK RÉSZÉRE

Az Emberség Erejével Alapítvány és a Jelenkor folyóirat ezért vitaestet szervez a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörére pályázók részvételével.

“Lehet, hogy másképp gondolkodunk. Másban hiszünk. Lehet, hogy nem értünk egyet. De együtt kell működnünk, hogy haladni tudjunk.”
Demokratikus Ifjúságért Alapítvány – Vox Pop vitajáték

Egy jól működő demokráciának elengedhetetlen része a kulturált vita. Az utóbbi években mégis mintha elfelejtenénk, hogy a vitatkozás művészete, a dialektika a hét szabad művészet egyike, az európai és magyar kultúra, egyben nemzeti hagyományaink alapja.

A vitaesttel nem titkolt szándékunk feléleszteni egy régi hagyományt, ráébreszteni az embereket arra, hogy beleszólásuk, vélemény-nyilvánítási joguk van az életüket érintő kérdésekben.

Különösen fontosnak érezzük, hogy a pécsi kultúrát szerető, színházba járó közönség, a nyilvánosság megismerje a Pécsi Nemzeti Színház leendő vezetőjét – még a kinevezése előtt.

Az Emberség Erejével Alapítvány és a Jelenkor folyóirat ezért vitaestet szervez a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörére pályázók részvételével.

A vita vezetője Balogh Robert író. Színikritikusként, kulturális újságíróként, szerkesztőként a pécsi kulturális élet meghatározó alakja, 2019 óta a PNSZ felügyelőbizottsági tagja.

A pályázói vita menete előre meghatározott szabályok szerint történik. Minden résztvevő azonos feltételek mellett kap lehetőséget szakmai és művészeti elképzelései ismertetésére. A vita során a szabályokat felügyelő vitavezető előre ismertetett kérdéseket tesz fel. A válaszadók lehetőséget kapnak arra, hogy egymás kijelentéseire reagáljanak. A vita végén a közönségnek is lehetőséget adunk a kérdések feltevésére. A vita szabályainak megszegése, az időkeret túllépése, személyeskedés esetén a vita vezetője megvonhatja a szót a beszélőtől.

A rendezvény ingyenes, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Részletek és regisztráció hamarosan.

A helyszínen követendő COVID PROTOKOLLAL kapcsolatban itt olvasható bővebb információ: