Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

OKTÓBERBEN INDUL A CSOKONAI ÖSSZMŰVÉSZETI PROGRAMJA, A MAGDAFESZT

Október 1-től ismét a nők irodalmi, művészeti jelenlétére, a női identitás mibenlétére, a női tapasztalatra és kifejezésmódra fókuszál a Csokonai Színház negyedik alkalommal megrendezett programsorozata, a MagdaFeszt. „A fesztivál női alkotókra, női szempontokra koncentrál a társművészetekről sem megfeledkezve, olyan, nemzetközileg is izgalmas projektekkel, amelyek kortárs, mai eseménysorozattá teszik – mondta a MagdaFesztről Puskás István, Debrecen alpolgármestere. Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója azt a kezdeti szándékot hangsúlyozta, amellyel 2017-ben megalapították a fesztivált: Szabó Magda 100. születésnapján egy olyan összeművészeti eseményt szerettek volna létrehozni, amelyet a debreceni születésű írónő életműve inspirál, és olyan egyedi, izgalmas produkciókat lát vendégül, amelyeket érdemes megismernie a közönségnek.” A MagdaFesztre meghívást kapott a kortárs román színház egyik legizgalmasabb alkotója, Gianina Cărbunariu, a nagyváradi társulat pedig október 5-én a CSI

A k2 Színház írja

Sziasztok, kedves emberek!!!!
Szeretnénk veletek megosztani egy számunkra igen fontos oldalt. 
Zajlik az évad, dolgozunk, amennyire a vírus is engedi (itt meg is köszönnénk, hogy velünk tartotok!!!), de közben úgy alakult, hogy ezzel a nem teljesen normális és kedvünk szerint való csapattal beadtuk pályázatunkat a Pécsi Nemzeti Színház vezetésére.
Hogy kik is a "csapat"? Komáromi Gyuri, akivel régi, budapesti-színházi ismeretségünk köt össze, valamint az őt körüllengő Művészeti Tanácsunk: rajtunk kívül Bérczes Laci és Göttinger Pali, akikkel meg legfőképpen az Ördögkatlanon eltöltött éveink hoztak közeli ismeretségbe. 
Az biztosan kiderült számunkra az elmúlt időszakban, hogy kellemesen-felüdítően értjük egymást és fontos szövetség alakult ki köztünk. (Ahogy a katlanból már tudhatjátok: "mert nem vagyunk normálisak")
Erről az egészről persze már értesülhettetek is, ez az oldal azonban azért jött létre, mert szerettük volna nyilvánossá tenni a pályázatot. Az oldalon belül ott egy barátságos poszt, amelyre kattintva eljuttok a honlapra, ahol a pályázat található teljes egészében és részleteiben is.
Szívesen fogadjuk, ha megosztjátok - ha a honlapon található e-mail vagy csak egy sima komment formájában esetleg kinyilvánítjátok véleményeteket az üggyel kapcsolatban.
Íme tehát, álljon itt átvirrasztott éjszakáink termése:
(kellemes böngészést!)
Legyetek jók!