Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Az Index írja a Fekete-fehérről

Göttinger Pál magával játszik, és a néző nyer Stefan Zweig utolsó művéből, a világsikerű Sakknovellából Légrádi Gergely írta meg a Fekete-fehér című színpadi adaptációt, amelyet Ujj Mészáros Károly állított színpadra, a darab összes szerepét pedig Göttinger Pál játssza. Kifejezetten csípős hidegben hagyom el a B32 Galéria és Kultúrteret, mégsem fázom. A jóleső színházi katarzisélmény, amely ritkábban születik meg, mint ahányszor igényelné az ember, hazáig fűt és gondolatban még mindig mellettem van. Pont ezért nehéz úgy beszélni az előadásról, hogy egy óvatlan mondattal ne adjunk mattot a jövőbeli nézők színházi élményének. LÉGRÁDI GERGELY ÍRT SZÍNPADI ADAPTÁCIÓT STEFAN ZWEIG UTOLSÓ MŰVÉBŐL, A SAKKNOVELLÁBÓL, AMELYET UJJ MÉSZÁROS KÁROLY RENDEZETT, GÖTTINGER PÁL PEDIG ELJÁTSSZA. HÁROM REMEK ALKOTÓ – MOST SEM OKOZTAK CSALÓDÁST. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az előadás végén a vasnál is erősebb, nagyjából szűnni nem akaró acéltaps tört fel a nézőtéren. A darabban több karakter k

MAGYAR HEGEDŰ ÉS AZ ÍR NÉPZENE

Firkin már évek óta a hazai exportzenekarok éllovasa. Olyan kultikus fesztiválokon zúzzák élőben a fuvolával és hegedűvel fűszerezett rockzenét – ráadásul CD minőségben! –, mint a Wacken, a Summer Breeze vagy a Rockharz, de itthon is ismerősen csenghet a név: a SZIGET Világzenei Nagyszínpadán is láthattuk már őket főműsoridőben, teltház előtt. Nem mellesleg 2019. január 25-én (péntek) az A38-on kezdik meg jubileumi 10. turnéjukat. Ha még nincs rá jegyed, akkor ne maradj le: https://www.a38.hu/hu/program/firkin-hu

Sikereiket gyarapítva novemberben átturnézták Németországot a Saltatio Mortis-szal, a németek egyik topzenekarával.

Magyar zenekar német turnén... na persze, mi jut eszünkbe? Harmincfős lepukkant pinyók, ahol eurónak álcázott márkáért folyik a sör... de legalább minden olyan németesen dohos!

Ehhez képest bitang nagy csarnokokat töltött meg a Firkin, ahol „cumbájspíl” visszatérő név a Hatebreed, Arch Enemy, Papa Roach, Rival Sons, White Lies, Alice In Chains, Jessie J, The Glitch Mob, Saxon és még sorolhatnánk.

Hatalmas előrelépés ez a Firkin életében, egy ilyen koncertsorozat rengeteg lehetőséget tartogat magában: a legnagyobb ügynökségek és kiadók vezetőivel cimbizni és jól megfirkinizálni őket nem kis dolog; és a történet itt nem is áll meg.

A Fonogram-díjas zenekar májusban önálló headliner turnén nyomja Németországban. A banda gondoskodott arról, hogy mindenki feltegye magában a kérdést, kik is ők: F**kin’ Who? Tour 2019 névvel nem lehet kérdés, hogy őrült bulikra számíthat minden műértő Hamburgtól Frankfurtig, Berlintől Münchenig, Bochumtól Lipcséig – és egy életre fejükbe véshetik a zene, a szex és a sör közös mértékét jelentő zenekarnevet.

És a dátum, amit ne feledjetek, ha szeretnétek átélni a jumpin’ punk életérzést: január 25. Helyszín: A38. Még most csapjatok le a jegyekre!

További információk:

Aktuális hírek:
őszi német turné: Lángoló Gitárok cikk
Nemzetközi élmezőnyben végzett a Firkin albuma több toplistán is:
kézműves dob: - világszínvonalú dobot készít egy magyar dobos, aki évek óta dobfelújítással foglalkozik és kísérletezik (H-Custom). Az idén készített néhány dobot neves előadóknak, többek közt a Firkin dobosának is (A38-on bemutatjuk!).
Oscar-rövidlistán (Susotázs) a Firkin vendégénekese, Göttinger Pali (A38-on énekel velünk!).