Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Irodalom Éjszakája 2021

BELGIUM (VALLÓNIA – BRÜSSZEL) | ANTOINE WAUTERS | Nézz a lábad elé Fordította: Bíró Péter Antoine Wauters (*1981) Francia nyelvű belga író, forgatókönyvíró, az utóbbi évek belga irodalmának egyik izgalmas felfedezettje. Nos mères (Anyáink) című első regénye (2014) széles körben feltűnő sikert aratott. A 2018-ban megjelent Pense aux pierres sous tes pas (Nézz a lábad elé) lelkes fogadtatásban részesült és bejutott a Prix Décembre döntőjébe, valamint elnyerte a Második regény díjat. Nézz a lábad elé! Egy egymást követő diktátorok által modernizálni próbált ismeretlen nevű országban járunk, ahol a szüleik farmján, a pusztaság kellős közepén él egy ikerpár. Marcio a földeken dolgozik kemény, erőszakos apjukkal, Léonora pedig anyjuknak segít a háztartásban. Alig tizenkét évesek, szinte elválaszthatatlanok, és a játékaik gyakran tiltott területre tévednek. Egy este, amikor az istállóban heverészve egyre bizalmasabb testi közelségbe kerülnek, felbukkan az apjuk, és rájön, hogy igaz, amit régó

Újra Momentán Udvar Kapolcson

2018. július 20-29-ig immár negyedik alkalommal lesz saját udvarunk a Művészetek Völgyében. Régi és új műsorokkal, az első és egyetlen folytatásos imprószappanoperával, gyereksarokkal, koncertekkel várunk. 


Készüljetek, mert idén újra becsapódik a nyári Momentán-meteor! Méretes krátert vágunk Kapolcs és a Művészetek Völgye egy hangulatos házának kertjébe, amit aztán megtöltünk impróval, nevetéssel, szórakozással és bulival. Összeállt a programunk, és megmutatjuk nektek is, mivel készülünk: lesz minden egy Dopeman életéről szóló Főhős előadástól kezdve a délelőtti impróworkshopokon keresztül a már komoly rajongótáborral rendelkező interaktív improvizációs szappanoperáig, az Éjjel-nappal Momentánig.