Bűnügyi társasjáték készül a kőszegi várudvaron

Ha így megy tovább, a nyári színházazást is át kell gondolni, de egyelőre inkább próbáljuk meg szárazon tartani a puskaport és a széksorokat a Kőszegi Várszínház csodálatos belső udvarán.

Már itt van a Hajmeresztő csapata, Göttinger Pál vezetésével készül az idei nyárra rendelt saját nagybemutató: zenés is, bűnügyi is, vígjáték is, ráadásul a végszavazásban részt vehet a közönség; de tényleg! Bűnügyi társasjáték, szép nyári estékre.

Az idei társulatban újra üdvözölhetjük Epres Attilát – ő játssza a vígjátékbeli fodrászszalon, a Hajmeresztő tulajdonosát. Epres Attilának saját bevallása szerint Kőszeg évről évre újabb csodát jelent, egyszerűen nem tud betelni a hangulattal, a látvánnyal. Hazajár ide, na. És hát ismét itt ünnepelte a születésnapját. Némedi Árpád és Sebesi Tamás nélkül szintén elképzelhetetlenek a kőszegi bemutatók. A jelszó: zenés! Grisnik Petrának sem új a kőszegi közeg – amely mindig visszavár. Ullmann Mónikát és Kálid Artúrt először köszönthetjük Kőszegen, bár bemutatni a színházkedvelőknek őket sem kell. Göttinger Pál nemcsak rendezőként debütál, hanem színészként is. (A szombathelyi WSSZ-ben nyolc nővel kellett megbirkóznia, úgyhogy ez a dupla feladat biztos meg se kottyan neki.) Hajmeresztő-premier: július 12-én. De ki a bűnös? Mind gyanúsak vagyunk.