ELMARAD AZ ÖRDÖGKATLAN NAPOK


Kedves Barátaink!


Akartuk, szerveztük, sőt megszerveztük, hirdettük is már a programokat – az október 22-25. közötti időszakban mintegy 120 programot kínáltunk -, de most, egy hónappal a kezdés előtt muszáj kimondanunk: a vírus újra legyőzött bennünket.


Szomorú szívvel írjuk le a tényt: nem tudjuk megrendezni az őszre tervezett Ördögkatlan Napokat.


Az Ördögkatlan a kezdetektől a találkozásokról szólt, márpedig ebben az általános covid-nem-tudásban úgy tűnik, hogy a találkozás a legveszélyesebb, ami történhet ember és ember között. Egyet viszont biztosan tudhatunk: mi, az Ördögkatlan megálmodói, kitalálói, szervezői felelősek vagyunk a befogadó falvak lakóiért, a látogatókért, a fellépőkért, a Katlan egész stábjáért. Márpedig az éppen zajló második hullámban, amikor naponta immár négyszámjegyű a fertőzöttek száma, felelősséggel nem hívhatjuk emberek ezreit a Katlanfalvakba.


Az Ördögkatlan öröm, szabadság, nyitottság, feltétlen bizalom… Márpedig ez nem tudhat megtörténni folyamatos félelemben, bizonytalanságban, bizalmatlanságban. Találkozás és távolságtartás kizárják egymást. És most az élet védelme távolságtartást követel.


Mi most sírunk és reménykedünk. Azt reméljük, hogy az élet, az élni akarás legyűri a vírust. És azt reméljük, hogy találkozunk 2021. augusztus 3. és 7. között!
(Azt is reméljük, hogy a falvakban a tervezett őszi faültetést meg tudjuk valósítani, és látva majd az egyre növekvő fákat utóbb mégiscsak jó szívvel
tudunk 2020-ra visszagondolni.)


Ölel Benneteket:


a Katlan szomorú, de bizakodó csapata