Kedves Közönségünk!

2020. március 12-i kezdettel bizonytalan időre bezártak a magyarországi színházak.
A folytatásról még semmi nem tudható.

Hírül adjuk majd, ha újra mozgásba lendül valami. Reméljük, hogy ez csak pár hét - de tényleg nem lehet tudni. Hónapokig is tarthat.

Mi, a KEKSZ Bt körül tevékenykedő művészek valamennyien szabadúszók vagyunk, nincs semmi ráhatásunk arra, hogy melyik színház milyen döntéseket hoz az érintett előadásokkal kapcsolatban - végleg törli, később megtartja, vagy mással pótolja őket.

Annyi bizonyos, hogy amíg nem játszunk, addig nekünk, akik ezen a területen dolgozunk - semmilyen bevételünk nincs. Nem nyavalyogni szeretnénk, és tudjuk, hogy van nálunk rosszabbul járó polgártársunk is, mégis hirtelen, mindössze néhány óra alatt kikerültünk a hidegre, ezredmagunkkal, színészekkel, énekesekkel, zenészekkel, háttérdolgozókkal együtt.

Arra kérjük nézőinket, hogy (hacsak nem szájuktól vonják el a falatot) ne váltsák vissza az elmaradt előadások jegyeit, amíg a vészhelyzet tart, és az esetleges pótlások időpontjairól nem lehet tudni semmit.

Megértésüket köszönjük, vigyázzanak magukra és főleg egymásra.

Nem jelölték Oscar-díjra Tóth Barnabás Susotázs című filmjét

Nem jelölte Oscar-díjra a Susotázs című magyar alkotást a legjobb élőszereplős rövidfilmek között az amerikai filmakadémia, amely kedden Los Angelesben jelentette be a legrangosabb hollywoodi elismerés végső esélyeseit.

A Göttinger Pál, Takács Géza és Osvárt Andrea főszereplésével készült alkotás két magyar szinkrontolmács egy napját mutatja be egy hűtőgépgyártó konferencián, ahol az események nem várt fordulatot vesznek, amikor a két tolmács megpróbálja kitalálni, ki lehet az a magyar delegált, akinek fordítanak. 

A 16 perces Susotázs (amelynek forgatókönyvét is Tóth Barnabás írta) számos nemzetközi rövidfilmes filmfesztiválon nyert díjat. 2018. április 4-én a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon mutatkozott be, majd a Manhattan Rövidfilmfesztivál keretében Los Angelesben is vetítették, így vált jelölhetővé az Oscar-díjra. 

A Susotázs rövid ideig mindenki számára megtekinthető volt az interneten, egy hét alatt több mint 200 ezren látták. Tóth Barnabás kisfilmjei kifejezetten népszerűek a neten: 2013-as alkotása, a magyar filmkritikusok díjával is kitüntetett, Szöülban közönségdíjat nyert Újratervezés-t már több mint másfél millióan látták (ebből egymillióan négy nap alatt), amivel a legnépszerűbb magyar rövidfilm az interneten.

A rendező-forgatókönyvíró, színész és producer Tóth Barnabás 1977. december 9.-én született Strasbourgban, 9 évesen szerepelt először filmben, amikor Xantus János beválogatta a Hülyeség nem akadály című filmjébe. Majd olyan filmekben kapott szerepet, mint az Eldorádó és A legényanya. Szabó Ildikó Gyerekgyilkosságok című drámájában nyújtott alakításáért 1993-ban a 24. Magyar Filmszemlén különdíjat, Genfben pedig „A holnap sztárjai" fesztiválon elismerő oklevelet kapott. A színészettel felnőtt korában sem hagyott fel, 2016-ban főszerepet játszott Roger Deutsch Fiú a vonaton című, Budapesten játszódó filmjében.

Már a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése (2003) előtt kipróbálta magát rendezőként, első (és eddig egyetlen) nagyjátékfilmjének, a Rózsaszín sajt-nak (2009) nemcsak írója és rendezője, de főszereplője is volt. 

Két évvel ezelőtt Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje Oscar-díjat nyert. 2019-ben ezek a filmek versenyeznek a legjobb élőszereplős film Oscar-díjáért:

Detainment (Vincent Lambe)
Fauve (Jeremy Comte)
Marguerite (Marianne Farley)
Mother (Rodrigo Sorogoyen)
Skin (Guy Nattiv).

Megosztás: