Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Ördögkatlanos karszalag felerősítése csak védettségi igazolvánnyal!

A KARSZALAGOT CSAK A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY ÉS A HOZZÁ TARTOZÓ SZEMÉLYAZONOSSÁG ELLENŐRZÉSE UTÁN TEHETJÜK FEL - SZEMÉLYESEN AZ ILLETŐ CSUKLÓJÁRA. (AZAZ KARSZALAG TŐLÜNK MÁSHOGY NEM KERÜLHET KI, CSAK CSUKLÓRA LEVEHETETLENÜL RÁERŐSÍTVE. PÁROS BÉRLET ESETÉN IS MINDKÉT EMBERNEK OTT KELL LENNI AZ ÁTVÉTELKOR.) EBBEN NINCS MOZGÁSTERÜNK, NEM MÉRLEGELHETÜNK. A KARSZALAG SÉRTETLENSÉGE IGAZOLJA MAJD A FESZTIVÁL IDEJE ALATT, HOGY AZ ADOTT LÁTOGATÓ ESETÉBEN EZ AZ AZONOSÍTÁS ÉS VÉDETTSÉG-ELLENŐRZÉS MEGTÖRTÉNT. KÖSZÖNJÜK, HOGY EBBEN (A MINDANNYIUNKNAK MACERÁS) ÜGYBEN MEGÉRTŐEN EGYÜTTMŰKÖDTÖK MUNKATÁRSAINKKAL - ESSÜNK TÚL EZEN, ÉS AZTÁN JÖHESSEN VÉGRE A FESZTIVÁL! Forrás: www.ordogkatlan.hu

Ez így gömbölyű

Már a kezdő zene megszólalásakor nosztalgikus hangulatba kerülünk, Katona Klári Gömbölyű Dala szól. Aztán megjelenik Szabó Kimmel Tamás (Koszta János), a forgatókönyvíró bölcsész és felfesti nekünk a hátteret: 1984-et írunk, a kenyér 3,60 és mindenki Amerikába akar disszidálni. Főhősünk éppen Évára (László Lili), egy nemrég megismert kalandra vár, miközben állandó barátnőjét (Bánfalvi Eszter) telefonon rázza le. Éva csengetésére a Janival egy lakásban lakó 93 éves nagymama is megjelenik, akit Kern András alakít. Bár elsőre meglepő választásnak tűnik, a szerepet rászabták: a kedves, néha idegesítő, gondoskodó, demenciával küzdő néni Kern jól ismert stílusában remekül működik. A színész közreműködött Dés Mihály regényének színpadra alkalmazásában, remek mondatokkal egészítve ki a szöveget. Szabó Kimmel nagyszerű társa Kernnek, tökéletesen hozza a türelmes, odaadó unokát, aki azért néha a plafonon van a nagyi feledékenységétől és makacsságától. Az első felvonás könnyed vidámságát aztán felváltja a másodikban élesen felvázolt kisebb-nagyobb tragédiák őszintesége. És miközben kirajzolódik előttünk a 80-as évek Pestje, a folyamatosan változó utcanevekkel, a Sport szelettel, a beszervezésdivel és a HKI-val együtt, nőfaló Janink mellől sorra elkopnak a csajok, a barátok, végül egyedül marad.

Ondraschek Péter díszlete remek, a tökéletesen megépített lakásbelső alacsony falaival egyéb helyszínek jelzésére is alkalmas a háttérben. A kerekeken hivatalnokostul beguruló íróasztal, vagy a mini-Ladában utazó család jól működő ötletek, és mosolyt is fakasztanak. A zenei válogatás is telitalálat, a Modern Talking biztosan sok nézőben ébresztett rég elfeledett emlékeket. Aprólékos gonddal kiválogatott részletek, amik visszarepítenek minket a Kádár-korszakba és otthonos érzést keltenek.

A Pesti Barokk humoros, de egyben elgondolkodtató előadás, pontos korrajz, amely sokunkhoz szól, korosztálytól függetlenül. A nagyszerű színészekkel együtt garancia egy remek estére.