Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Bohémélet - Szabó Luca képei az előadásról

  A képre kattintva galéria nyílik.

PATREON

2020. március 12-én bizonytalan időre zártak be a magyarországi színházak, aztán a folytatásra hónapokat kellett várni, jöttek-mentek a hírek ezzek kapcsolatban, minden naponta változott szinte, újra minden a teljes bezárás felé haladt, aztán újra feltűnt a műsorban egy-két (főleg alkalmi, nyári) előadás. Most, másfél évvel később az őszi színházműsort lessük... és a híreket, hogy tovább játszhatunk-e.

AZ ELMARADÓ ELŐADÁSOKRÓL

Eredetileg azt reméltük, hogy ez a bizonytalanság csak pár hét - de most már tényleg nem lehet tudni. Hónapokig tartott - és még hónapokig tarthat. Mi, a KEKSZ Bt körül tevékenykedő művészek valamennyien szabadúszók vagyunk, nincs semmi ráhatásunk arra, hogy melyik színház milyen döntéseket hoz az érintett előadásokkal kapcsolatban - végleg törli, később megtartja, vagy mással pótolja őket. Arra kérjük nézőinket, hogy (hacsak nem szájuktól vonják el a falatot) ne váltsák vissza az elmaradt előadások jegyeit.

RÓLUNK

Annyi bizonyos, hogy amíg nem a rendes üzemmenet szerint játszunk, addig nekünk, akik ezen a területen dolgozunk, sokkal kevesebb, illetve bizonyos produkciók esetében semmilyen bevételünk nincs. Nem nyavalyogni szeretnénk, és tudjuk, hogy van nálunk rosszabbul járó polgártársunk is, mégis hirtelen, mindössze néhány óra alatt kikerültünk a hidegre tavaly márciusban, ezredmagunkkal, színészekkel, énekesekkel, zenészekkel, háttérdolgozókkal együtt - és most, hónapokkal később is csak nagyon nehézkesen tudunk visszamászni a melegbe.

Alkotóközösségünk (Grisnik Petra színésznő és Göttinger Pál rendező, valamint a körülöttünk dolgozó színészek, zenészek, énekesek, tervezők, koreográfusok, drámapedagógusok, asszisztensek, producerek, más munkatársak) színházi előadásokat (Thália, Szkéné, Belvárosi Színház, Vaskakas Színház, Jurányi Inkubátorház, Bethlen Téri Színház, MáSzínház, Kolibri, Momentán Társulat, Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, Kőszegi Várszínház, Manna Produkció), koncerteket (Firkin), művészeti fesztiválok eseményeit (Kórusok Éjszakája, Művészetek Völgye, Ördögkatlan), szórakoztató ismeretterjesztő műsorokat (MűPa, Budapesti Vonósok, Óbudai Danubia Zenekar, Hatszín Teátrum, Delta Produkció) hozott létre, valamint mások produkcióiban (előadásokban, koncerteken, mozifilmekben, tévésorozatokban) is vállalt feladatokat. Havi 20-25 estén, évi 6-8 produkcióban, évente körülbelül harmincezer embert közvetlenül és személyesen, és több százezer embert közvetve (sugárzott megjelenéseken és fesztiválokon keresztül) szolgáltunk ki. Mindezt azért írtuk le ide, hogy látsszon: nem csak magunkért felelünk, hanem munkatársainkkal együtt sokakért - és 2020. március 12-re virradó éjjel mindez elhallgatott. Az újraindulás nehézkes, akár pár perccel kezdés előtt is eltűnhet bármi. Nemhogy az aznapi előadás - de akár egy egész, hónapokig-évekig előkészülő produkció is.

Ezért azt kérjük, ha lehetőségeik engedik, az alábbi gombra kattintva havi jelképes összeggel (mondjuk egy színházjegy árával, vagy annyi se - szabadon beállítható) támogassanak minket, hogy színészek, rendezők, zenészek, fesztiválszervezők maradhassunk.
Hogy megmaradjunk, mire a mindannyiunknál nagyobb erők beengednek minket a hidegről.


Megértésüket és támogatásukat köszönjük.
Az összegekkel, lett légyen bármilyen kicsik, a fenti projektjeinkhez kapcsolódó, itthon is végezhető előkészületi munkákat támogatják. Mikéntha kiraktunk volna középre egy kalapot.

A feliratkozók patrónusaink közösségét képezik, akiknek különféle extra tartalmakat és exkluzív alkalmakat igyekszünk kínálni, amint lassan megnyílnak majd a házak.

Azért választottuk ezt a formát, mert a Patreon-feliratkozás bármilyen aprócska összeggel, akár egyetlen sajtburger árával is lehetséges, és adózásilag-bevételileg is tiszta helyzetet teremt minden félnek - valamint úgy van kitalálva, hogy egyik félnek sem csinál plusz teendőt. Megy magától. Bankkártyával és PayPallal is működik. A feliratkozás minden elsején újul meg - módosítani, csökkenteni, lemondani stb. természetesen bármikor lehetséges.

Vigyázzanak magukra és főleg egymásra - reméljük, hamarosan találkozhatunk.