„FÉNYKÉPBŐL BONTANI KI EGY SORSOT”

Április 15-én sor került a Thália Színház legújabb előadása, a Madám Bizsu című dokumentumjáték olvasópróbájára, amely a teátrum nyári színjátszóhelyén, a salföldi Thália Nyárikert színpadán debütál június 14-én, a 2024/25-ös évad elindultával pedig a Télikertben lesz látható szeptember 27-től.

A darab a 20. századi Budapest éjszakai életének forgatagában játszódik, középpontjában pedig Madám Bizsu áll, egy titokzatos tekintetű, kicsit kislányos, kicsit mégis dévajul néző asszony tetőtől talpig hamis ékszerekbe bújtatva.

„A színészek feledékenyek, a rendezők arra se emlékeznek, mit mondtak tegnap; a feledés műfajában tevékenykedünk, de a falak emlékeznek” – ezekkel a szavakkal nyitotta az olvasópróbát Göttinger Pál, a dokumentumjáték írója és rendezője. – „Valamilyen szempontból mindannyian örökösei vagyunk azoknak a figuráknak, akik megtöltötték akkoriban a pesti éjszakát. Az egykori mulatók helyén ma nagyrészt színházak találhatók – az Arizona Mulató például ma a Thália Színház része, és jelenleg Arizona Stúdióként működik.”

Szereplők: Molnár Piroska, Mórocz Adrienn, Hevesi László, Bordás Barbara.

A darab Göttinger Pál rendezésében kerül színre, zongorán közreműködik Dinyés Dániel.

Premier: 2024. június 14. Thália Nyárikert, 2024. szeptember 27. Thália Télikert

Jegyek már elérhetők!