A visszatérések évadát hirdette meg a Thália Színház

Bejelentette a Thália Színház a 2024/2025-ös évadának bemutatóit, valamint társulatuk visszatérő és új tagjait is köszöntötték. A következő évadnak a Visszatérések évada címet adták, ugyanis számos kedvelt színész, szerző, rendező és történet is újra feltűnik a teátrum kötelékében.

Cselvetés, szerelmi bohózat, maffia, ősbemutató, visszatérő sikerdarab… minden megjelenik a Thália Színház következő évadának felhozatalában, ami a sikerhez kell.

A Nagyszínpadon három premiert ünnepelnek majd. 2024. október 12-én a színház főrendezője, Kelemen József rendezésében érkezik Georges Feydeau: A Hülyéje című több színen játszódó fergeteges szerelmi bohózata, mely egy megcsalás körüli eseményeket járja körbe. 2024. december 7-én ünneplik majd Bernard Slade: Romantikus Komédia című vígjátékát, mely Szervét Tibor rendezésében kerül bemutatásra. 2025. február 22-én egy nagysikerű előadást mutatnak be Tasnádi Csaba rendezésében, mely nem más, mint Ray Cooney: A miniszter félrelép című fenomenális bohózata.

A Télikertben négy premierrel érkezik a teátrum. 2024. szeptember 27-én egy ősbemutatót tartanak, a Madám Bizsu című képzeletbeli dokumentumjáték az Arizona mulató századeleji világába repít minket Molnár Piroska címszereplésével. Az előadást írta és rendezi Göttinger Pál.

2024. november 22-én egy, a teátrum számára fontos előadást mutatnak be – melynek majd 60 évvel ezelőtt a Thália Színházban volt az ősbemutatója –, a Thália Színház és a Nézőművészeti Kft. koprodukciójaként érkezik Örkény István: Tóték című remekműve Kovács Lehel rendezésében és Mucsi Zoltán főszereplésével.

2025. február 14-én magyarországi ősbemutató érkezik a Télikertbe, Zayzon Zsolt rendezésében bemutatásra kerül George F. Walker: Bűnözőzsenik című csavaros vígjátéka, mely a maffia világába vezeti be a közönséget: Egy bandaháborúban mindig van egy nagyobb hal – a mi főhőseink ebben az esetben a legkisebb halak. 2025. április 25-én, az évad utolsó premierje egy valódi sötét világot mutat be, Szikszai Rémusz rendezésében érkezik Friedrich Dürrenmatt: A csendestárs című előadása.

A Thália Színház társulatának visszatérő és új tagjai is bejelentésre kerültek. A 2024/2025-ös évad a Visszatérések évada címet kapta, ugyanis a következő évad premierjeinek kialakítása mellett a színház két nagyon szeretett művésze, Szabó Erika, valamint Tóth Eszter is visszatér és több új bemutatóban is találkozhat a közönség a kiváló színésznőkkel.

Új tagokkal is bővülni fog a társulat. Az idei szerződtetési tárgyalások alkalmával a színház vezetősége szerződést ajánlott Sóvári – Fehér Annának, aki eddig egyetemi hallgatóként erősítette a társulatot, a 2024/2025-ös évadtól azonban tagként köszönthetik Annát. A színésznő nem ismeretlen a Thália Színház nézői számára, a következő évadban újabb csodálatos szerepekben találkozhatnak majd Annával.

Egy nagyon tehetséges fiatal színész is a Thália Színházhoz szerződött, akit úgy gondoljuk nem nagyon kell bemutatni, ugyanis már most nagy népszerűségnek örvend. Katona Péter Dániel a Thália Színház Társulatát erősíti majd, aki a következő évadban két új előadásban is látható lesz, az egyikben főszerepet tölt majd be.

További részletek itt érhetők el.