TÖBB IGAZGATÓI PÁLYÁZAT ÉRKEZETT AZ OPERETTSZÍNHÁZ ÉS A MAGYAR SZÍNHÁZ VEZETÉSÉRE

Lezárult a beadási határidő a Budapesti Operettszínház és a Pesti Magyar Színház – Ifjúsági- és Családi Színház vezetői posztjára.

Mindkét intézmény esetében 2023. szeptember 11-én 17:00 perc volt a beadási határidő. A Budapesti Operettszínház vezetésére 3 pályázat érkezett, míg a Pesti Magyar Színház – Ifjúsági- és Családi Színház vezetésére 4 pályázat érkezett, ezeket személyesen nyújtották be az érintettek – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A Színház Online információi szerint az Operettszínházért a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss B. Attila, Szabó P. Szilveszter és Szente Vajk indul.

A Magyar Színházért indul Halasi Dániel rendező-bábrendező, Eperjes Károly színművész (Nagy Viktor rendezővel), Zalán János jelenlegi igazgató és dr. Komáromi György színházi menedzser (Zalán Tibor dramaturggal közösen).

A vezetői megbízásra benyújtott valamennyi, a pályázati feltételeknek megfelelt pályázatot a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően szakmai bizottság véleményezi. A vezetők kinevezése a fenntartónak felterjesztett szakmai véleményezést követően történhet meg.

A jelenlegi vezetők megbízatása mindkét esetben 2024. január 31-én jár le, ennek megfelelően a Budapesti Operettszínház és a Pesti Magyar Színház – Ifjúsági- és Családi Színház új vezetője 2024. február 1-jén kezdi meg munkáját.