Június a Katonában

JÚNIUSI MŰSORUNK MÁR ELÉRHETŐ!


Az évad utolsó előadásaira a jegyvásárlás április 17-én, hétfőn, 11 órakor indul!

Június 1-jén újra a Sunfiban lesz látható Göttinger Pál előadásában Légrádi Gergely Fekete-fehér című monodrámája. Rendező: Ujj Mészáros Károly. Az előadás Stefan Zweig Sakknovella című regénye alapján született. A Fekete-fehér a hatalom és az egyén viszonyát, a túlélést és annak árát úgy mutatja be, hogy közben tanúi lehetünk, milyen következménnyel jár, amikor a jótéteményként segítségül hívott királyi játék szenvedéllyé, sőt, őrületté válik.

Június 7-én ismét a Katonába érkezik Kollár-Klemencz László, Farkas Róbert és Dargay Marcell Zabolátlan lovaim című lírai dalestje. A koraesti előadást követően 21 órától pedig Lovasi András Letehetetlen című szólóestjével áll a nagyszínpadra.

Június 15-én elbúcsúzunk Lélegezz című előadásunktól! A több mint 100 előadást megért produkciót 2017-ben mutattuk be Pálos Hanna és Nagy Ervin szereplésével, Forgács Péter rendezésében, majd a Férfi szerepét Vizi Dávid vette át.

Június 25-26-án a Katonában látjuk vendégül a végzős, Zsámbéki Gábor– Fullajtár Andrea, később Tárnoki Márk- Jákfalvi Magdolna vezette, ötödéves SZFE-osztály vizsgaelőadását, Merre jársz...? címmel. A hányatott sorsú közösség az egyetemfoglalás után alapítványi körülmények között kereste a helyét egészen mostanáig, egyetemi éveik végéig. Ezt az előadást egymás iránti munkavágyból készítették, hogy még egyszer utoljára, mint osztály mutathassák meg magukat az érdeklődőknek. Ugyanakkor nyomot hagyva zaklatott éveikről, a közösen eltöltött időkről. A Katona József Színház úgy döntött, hogy két előadás erejéig hozzásegíti az osztályt a bemutatkozáshoz.

Nyomtatott műsor itt.