Színész édesapjával tanulta a szövegeit a Hazatalálsz legfiatalabb szereplője

A TV2 új, napi sorozatában, a Hazatalálszban olyan színészek is felbukkannak, akiket ezelőtt csak kisebb szerepekben láthattunk a tévében, vagy éppen ez lesz az első sorozat, amiben szerepelnek. Ők lehetnek az új kedvencek.

Grisnik Petra 2014-ig volt tagja a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának, azóta szabadúszó.

– Eddig csak kisebb szerepekben forgattam, ezért új volt, hogy itt hosszabb távon kellett átlátnom a karakterem történetét, ráadásul úgy, hogy nem sorrendben vettük fel a jeleneteket. A karakterem, Zita hollywoodi szerelemre vágyik, ezzel tudtam azonosulni, álmodozó típus vagyok – súgta meg a Blikknek Petra, akinek civilben már sikerült megtalálnia a boldogságot. – Tizenegy éve megismertem a férjem, aki színészként és rendezőként dolgozik. Szép lassan derült ki számunkra, hogy összetartozunk. Nekem ez a hollywoodi szerelem: hogy teljes mértékben elfogadjuk és támogatjuk egymást.

Mátyássy Kála Cecília az édesapja, a színész Mátyássy Bence révén már kiskora óta otthon érzi magát a színpadon. Két és fél évesen már a Nemzeti Színházban is fellépett. A tíz éves kislány a legfiatalabb szereplő a sorozatban.

– Hallottuk, hogy gyerekszínészt keresnek egy készülő sorozatba, én pedig már egy ideje szerettem volna valamilyen nagyobb dologban részt venni. A forgatás nagy része iskola alatt zajlott, de az igazgatónk nagyon kedves volt, és támogatott. Sokat hiányoztam, de később mindent bepótoltam – mesélte Kála, akit szülei maximálisan támogatnak. – Együtt tanultuk a szövegeimet apával és anyával. Apa sok tanácsot adott, ő tanított meg például arra, hogyan kell megkeresni magamban a karaktert, akit játsszom.

Kenéz Ágostonra Kinizsi Ottó, a csatorna kreatív producere figyelt fel egy másik sorozatban.

– Általános iskolában ismerkedtem meg a színjátszással, előtte nem is gondoltam rá. Akkoriban még jobban érdekeltek a természettudományok, a gimiben is biokémiát tanultam. Volt viszont színjátszókör, ahol otthon éreztem magam. Picit eltávolodtam a természettudományoktól, a kutatástól, de rájöttem, hogy a színházi világban is sok a kísérletezési lehetőség - mesélte Ágoston. – A Hazatalálszban a karakterem ugyanúgy 26 éves, mint én, de a viselkedése alapján ez sokszor megkérdőjelezhető, néha olyan mint egy tini. Izgalmas volt a megformálása, szerettem ezt a melót!

Cserdi Zsolt a déli országhatár mellett, egy horvát nemzetiségi zsákfaluban, Felsőszentmártonban nőtt fel, 14 éves korában költözött Pécsre, egy elit gimnázium kollégiumába.

– Sokáig nem tudtam, mivel szeretnék foglalkozni, majd a gimnáziumban egy magyar tanár terelgetett a színészet felé. Az érettségi után egy félprofi társulatban kezdtem játszani, itt pecsételődött meg a sorsom – mondta Zsolt, aki régóta várt már egy ilyen lehetőségre, mint a Hazatalálsz. – Ez volt életem első szereplőválogatása, úgy voltam vele, már az nagy dolog, hogy behívtak. Amikor kiderült, hogy sikerült, nagyon örültem! Az első forgatási napon Jordán Tamással kellett együtt játszanom, nem állítom, hogy nem izgultam! Tamás viszont nagyon jó ember és színész, óriási élmény volt vele és a többiekkel együtt dolgozni.