A Színház.online írja a Telefondoktorról

ÚJRA LÁTHATÓ A TELEFONDOKTOR – GÖTTINGER PÁL FERGETEGES ELŐADÁSA

Békés Dénes mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant – mindvégig bezárva.

Vajon képes lesz-e Békés Dénes elrendezni ezt a délutánt (és vele az egész romba dőlni látszó életét), újra egybesodorni a két óvodás gyermeke, egy link barátja, annak naiv barátnője, valamint öko-bio-liberális-Waldorfos felesége, idős édesanyja és egy paciensének éppen születőfélben lévő kisbabája által darabokra cincált szálakat –
vagy kénytelen lesz elkezdeni igazat mondani?

Több mint tíz éve mutatták be Szabó Borbála Telefondoktor című bohózatát Göttinger Pállal a címszerepben, Orosz Dénes rendezésében. Az előadás azóta is töretlen siker, február 10-én pénteken 19.30-tól pedig újra látható a Thália Színházban. Még soha nem írtunk ilyet, de ha jót akarnak maguknak, azonnal jegyet váltanak!

„Békés Dénes nem azért hazudozik, mert rossz ember, hanem mert mindenkit boldognak szeretne tudni maga mellett – a darab ideje alatt kell felismernie, hogy ez így nem lesz jó. Igyekezete, hogy megfeleljen, hogy ne okozzon sebeket maga körül, hogy jobb hely legyen az ő apai-orvosi ténykedésétől a világ, szerethetővé teszi, még akkor is, ha nem őszinte. Aztán a vége felé a sarkára áll. Hős lesz, a szó számomra nemes értelmében. Mindezek mellett, ami nagyon fontos: jó orvos. Ért ahhoz, amit csinál. Nem tud annyira belebonyolódni a zűrzavaros cselekménybe, hogy ne tegye oda magát, amikor kell neki. Óriási utazás volt összeforrni vele ez alatt a tíz év alatt, és látni azt a rengeteg nézőt, aki felismeri és szereti őt, mert a saját vacakságait látja benne” – vallja a darabról Göttinger Pál.

Szabó Borbála: Telefondoktor
A Manna Produkció – FTP előadása
90 perc, szünet nélkül
előadja: Göttinger Pál

látvány: Csík Melinda
zene: Dinyés Dániel
produkciós vezető: Gáspár Anna
rendező: Orosz Dénes