Átadták a MOST Feszt díjait

Március 23. és 27. között zajlott a tatabányai Jászai Mari Színházban a MOST Feszt, a monodrámák és stúdiószínházi előadások versenye.

A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb monodráma a Fekete-fehér, az Ördögkatlan Fesztivál előadása lett, amelyet Légrádi Gergely írt Stefan Zweig Sakknovella című kisregénye alapján. A produkciót Ujj Mészáros Károly rendezte, Göttinger Pál játssza.

A legjobb stúdiószínházi előadás Galgóczi Erzsébet Törvényen belül című művéből készült. A Narratíva Kollektíva produkcióját Szenteczki Zita rendezte. Az előadásban játszó Hajduk Károly a legjobb alakítás díját kapta.

A háromtagú tagjai Köllő Kata színikritikus, Töreky Zsuzsa, színművész és Guelmino Sándor rendező, dramaturg voltak.

A szakmai zsűri mellett közönségzsűri is részt vett a fesztiválelőadások díjainak odaítélésében. Döntésük alapján az Ördögkatlan Fesztivál és a Szkéné Színház előadása, az Elem kapta az elismerést. Az indoklás szerint „Háy János sokakat megérintő témájú, kiválóan megírt szövegét az alkotók manírok nélkül, letisztult formában, katartikus interpretációban közvetítették, a játszók kisugárzása, egymással való kapcsolata pedig rendkívül hitelessé tette a darab színpadi megvalósítását”. Az előadásban, amelyet Bérczes László rendezett, Kerekes Éva és Mucsi Zoltán látható.