A "Szénakutyák" előkészületei - híradás Pestről és Kőszegről

Pesti látogatás. És újabb együttműködés. Pócza Zoltán igazgatónk nagyon fontosnak tartja, hogy a Kőszegi Várszínház saját produkcióit ország-világ lássa. Nyaranta jönnek is Kőszegre a színházlátogatók. Az őszi-téli-tavaszi időszakban pedig vendégjátékokra hívják az előadásainkat. Budapestre egyre többet. A Thália Színház Arizona Stúdiója fogadta be a Vera című előadásunkat. Most pedig a kőszegi nyarak rendszeres fellépője, Kálid Artúr készít egy Weöres Sándor-estet - Göttinger Pál rendezi, aki szintén rendszeres alkotónk. Kőszegen lesz a premier áprilisban, de látható majd a budapesti FÉM Café színházban, a Váci utcában, ahol másban is játszik Kálid Artúr. A fotó a megállapodás után készült, rajta: Cziczó Attila, a FÉM Café igazgatója, Pócza Zoltán és Göttinger Pál.
Weöres Sándor Szombathelyen született, és így írt Vas megyéről: "Vas megye országunk legváltozatosabb megyéje. Sűrítve és kicsiben majdnem az egész Európa benne megtalálható."
Kálid Artúr az egyszemélyes előadásának egyelőre a Szalmakutya Szénakutyák, és nem Artúr adta (a szerk.) címet adta. Weöres fordította Lao-ce ókori kínai filozófus tao-tanításait. Lao-ce szerint (Weöres fordításában): „Az ég és a föld nem emberi; / néki a dolgok, mint szalma-kutyák. / A bölcs ember sem emberi; / néki a lények, mint szalma-kutyák.”
Weöres Sándor Taoizmus