$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

„Ez nem lehetett volna másképp” – interjú Cseh Antallal, a Szegedi Nemzeti Színház művészével

Dinyés Dániel Cseh Antallal, a Szegedi Nemzeti Színház művészével készített interjút.

– Miért van az, hogy nem szoktál nyilatkozni, alig lehet rólad találni bármit az interneten?

– Azt érzem, hogy mi saját magunkat kiadjuk a színpadon, ami pedig megmarad, az legyen az enyém.

– Ezt nagyon tudatosan kezeled, de a pályádat tekintve, a mostani tudásoddal, van olyan, amit már másképp csinálnál?

– Nincs. Sokszor, sokan mondták, hogy egy adott szerep nem nekem való, ezt vagy azt később vagy korábban kell énekelni, de utólag egyik szerepemet sem bánom, mindből tanultam – a Nabuccóból például azt, hogy többet ne énekeljek hősbaritont.

– Miért lettél énekes?

– Makóról származom, édesapám mezőgazdasági gépszerelő, édesanyám műtős szakasszisztens volt, a családi hátteremből tehát nem következett egyenesen ez a pálya, ennek ellenére mindenben támogattak. Éppen ezért bennem a mai napig az van, hogy ameddig elérek, annak nagyon örülök. Mikor felvettek a Szegedi Tudományegyetemre és a Szegedi Szabadtéri Játékok kórusában énekelhettem, azt gondoltam, hogy ez a maximum, elértem, amit Makóról el lehet. Aztán minden következő lépcsőfoknál boldog voltam, ez is sikerült.

– Mikor kezdtél foglalkozni a zenével, az énekléssel?

– Nem kiskoromtól tanultam, hanem 10–12 évesen jelent meg az életemben a zene. Templomban gitározgattam meg a tábortűz mellett, beat miséket csináltunk, illetve tubás voltam egy zenekarban. Busa Tamás operaénekes akkor még makói kántor volt, és az ő javaslatára kezdtem zongorázni és 16–17 évesen énekelni tanulni. Minden héten a templomban voltam, énekeltem a misének a részeit az ő kántorsága alatt. Nagyon jó kapcsolatban voltunk, amire nem a baráti a jó szó, inkább apafigurának mondanám. Teljes volt a bizalmam iránta.

–Milyen pályára készültél eredetileg?

– Földrajz- és hittantanár szakra szerettem volna jelentkezni az SZTE-n, de nem indult abban az évben, csak az ének-hittan tanár, így jött a képbe komolyabban az éneklés. Ugyan akkor már énekelgettem, de nem tudtam, mi lesz belőle, mire megyek vele. A zongora miatt tanultam szolfézst, és bár nem álltam azon a szinten, hogy felvegyenek, de merész voltam, és végül sikerült.

– Mikor vált egyértelművé, hogy ez az életed, az énekléssel fogsz foglalkozni? Az operával mikor találkoztál először?

– 1999 augusztusában, 21 éves koromban a Szegedi Szabadtérin, mikor Kerényi Miklós Gábor rendezésében a Hoffmann meséi kórusában énekeltem.

– Előtte nem is hallgattál operát, lemezekről sem?

– Nem.

– Mi volt az, ami a Szabadtérin ennyire megfogott benne?

– A színpad. Az, hogy minden egyben van. Az opera az a műfaj, amelyikben minden van: énekesek, táncosok, kórus, zenekar, de van olyan is, hogy egyetlen ember áll a színpadon, vagy épp kétszázan vannak fent egyszerre.

– Előtte jártál színházba?

– Nem, utána viszont mint a bolond. A kortárs balettelőadásoktól kezdve az operaelőadásokon át a prózai előadásokig. Tanulóként ingyen mehettünk be, így nonstop bejártunk. Műfajtól függetlenül mindent megnéztem, habzsoltam mindent, ami elém került.

– Szerinted mi az oka ennek a kapcsolódásnak? Hogy egyszer csak a semmiből magával ragadott, és nem is akartál többé mással foglalkozni, pedig nem volt előtted ilyen jellegű családi példa, szakmai háttér.

– Nem tudom, de hiszek az eleve elrendeltetésben. Szerintem én akkor megtaláltam az életemnek azt a szegmensét, amiben boldognak éreztem magam. Ez nem lehetett volna másképp.

– Értem, hogy minden megmászott lépcsőfoknak örültél, de amikor a kórusban énekeltél, gondoltál arra, hogy szólistaként is szeretnél színpadra lépni?

– Álmodoztam róla, hogy milyen jó lenne, ha adódna lehetőségem, de akkor még elérhetetlennek tűnt.

– Emlékszel olyan szerepre, amelyiknek ott voltál a közelében kórustagként, és azt érezted, hogy azt szeretnéd?

– Az első ilyen szerep Petúr volt, mikor a Bánk bánban énekeltem. Ebben az előadásban láthattam Gyimesi Kálmánt Tiborc szerepében, és azt éreztem, hogy azt szeretném én is, amit ő csinál a színpadon.

– Szerinted fiatalon mitől érzi meg azt az ember, hogy egy hatalmas kvalitású művész áll mellette? Te, aki nem 6 éves korod óta jártál színházba, nem nevelték beléd, hogy ez azért jó, az meg azért, tiszta lappal érkeztél. Számodra mik az egyértelmű jelek?

– Engem mindig is az ragadott meg, hogy az adott ember mennyire hiteles a színpadon. Ezt láttam Gyimesi Kálmánban és Andrejcsik Istvánban is. Természetesen az operában az elénekelt dallam az első, de ha őszinte és hiteles az alakítás, az nekem mindennél többet jelent. Lehet, hogy ezért is vagyok néha elnéző magammal.

– Milyen területen, vagy elnéző magaddal?

– Hogy hiába mondták, hogy ne énekeljem el ezt vagy azt a szerepet, én akkor is elénekeltem. Ugyanis én mindegyikben látom a szépséget. Ott van a Don Giovanni opera. Csináltam belőle Komtúrt, Masettót, Don Giovannit és Leporellót is, mert mindegyikben van olyan szépség, olyan fajta dallam, együttes vagy akár maga a karakter, ami izgat, amire nem tudok nemet mondani.

– Tehát ez a habzsolás benned maradt akkor?

– Az bennem.

– Gondolom, ezt a „mindig hitelesnek lenni” vonalat erősítette a Kovalik Balázzsal való találkozás is a Zeneakadémián.

– Hogyne. Eszközöket adott a kezembe ahhoz, hogy hogyan tudok hitelessé válni a színpadon.

– Ezt hogyan kell elképzelni?

– Maga a metodikája erre épült. Megtanultuk, hogyan tudunk kifejezni érzelmeket a testünkkel, levetkőzni a gátlásokat, hogy a valódi érzelmek megszülethessenek, és mindez lejöjjön a színpadról.

– Miután kikerültél Kovaliktól, elterjedt rólad, hogy az ország összes színházában jelen vagy. Egyszerre. Szakmán belül legendák szólnak az autóútjaidról: a híres Győr-Szeged-Miskolc vagy Debrecen három- és négyszögek két nap alatt. Nyilván hízelgő, ha az embert mindenhová hívják, de mégis mi vitt rá arra, hogy ezt végigcsináld, több száz kilométert utazz minden nap?

– Valószínűleg a korábban említett habzsolás. Senki nem kényszerített rá, utólag kiszámolva anyagilag sem érte meg, de jólesett, hogy szeretnek, visszahívnak és évről évre, folyamatosan sikerül hozni az elvárt szintet. Lehet, hogy arról van szó, hogy magamnak akartam bizonyítani, hogy már nincs Magyarországon olyan hely, ahol én nem énekeltem.

– Tehát, hogy a habzsolás mellett van egy ilyesfajta megfelelési vágy is.

– Az mindig. Meg kell felelni. Mindenkinek meg kell felelni, az igazgatóknak, a zenei igazgatóknak, a partnereknek, a jelmeztervezőnek, elfogadni bármennyi baromságot is akaszt rám. Például egy jelmez esetében, ha a koncepcióba belefér, akkor velem bármit csinálhatnak. Bármit rám rakhatnak, mert akkor abban látok fantáziát vagy kihívást, hogy milyen mozgásokat lehet benne megcsinálni. A jelmeztervezők ezért szeretnek.

– Volt két nagy autós baleseted a vidéki színházi utazásaid kapcsán. Mit jelzett ez számodra?

– Az első az még nem okozott nagy dolgot, mentem tovább, azt még nem éreztem jelnek. A mostani, a pandémia előtti, erőteljesen ráébresztett arra, hogy most kell megállni, mert ez most már tényleg visszaélés mindennel. Az ilyen típusú embernek ez a nagy problémája. Mármint annak, aki úgy habzsolja az életet, és a szerepeket, mint én, hogy nem tud megállni. Én szerencsés vagyok, mert túléltem. De hány színészt vagy énekest tudok, aki viszont nem élte túl? Meggyőződésem, hogy ők is azt érezték, mint én: menni, menni, csinálni és ettől érezni jól magamat. Egyik szerep, másik szerep, kihívások itt-ott, ebben ezt csinálhatom, a másikban az ellenkezőjét, Szegeden a Rossini Figaróját, miközben Miskolcon Mozartét. Milyen érzés, hogy mész 300 kilométert, és egyik Figaro szerepből a másikba ugrasz aznap! Igen, ez egészségtelen volt. Hála Istennek túljutottam, átgondoltam, túléltem.

– Minden énekes jár énektanárhoz, szerintem mégis saját magának kell rájönnie, merre érik, alakul a hangja, figyelnie önmagát. Te ezt mennyire csinálod tudatosan?

– Számomra csak akkor születik meg a szerep, hogyha az énekléssel nem kell foglalkoznom, az automatikus, az a kifejező eszközöm. Ha arra kell figyelnem, hogy ott most kijön-e az a magasság, akkor sérül a szerep. Akkor ott kell hagyni, többet nem szabad azt énekelni.

– Mondasz ilyen szerepet, amelyiknél egyszer csak érezted, hogy ezt most már nem kell csinálnod többet?

– Rossini, Sevillai Figaro, Nabuccóban a címszerep, a Traviatában Germont.

– Mikor jöttél rá?

– Azonnal. Elmentem a bemutatóig, nem csak azért, mert elvállaltam és nem hagyok ott senkit, hanem azért, mert azt gondolom, hogy lehetőséget kell adni annak, hogy az előadásra megérik. Persze ez többnyire önámítás, mert a nézőközönség plusz stresszhordozó, de azért bizakodom annyira, hogy adok lehetőséget ezeknek a szerepeknek, viszont ha úgy jövök ki abból a produkcióból, hogy érzem, hogy ez nem nekem való, akkor soha többé nem vállalom el a szerepet.

– Van olyan kollégád a korosztályodból, akit ha látsz, azt érzed, előrébb tart nálad, és ez inspirál? Azért kérdezem, mert szerintem rendkívül motiváló, ha találkozol valakivel, aki veled egyidős és azt látod, hogy ha ő meg tudja csinálni, akkor te is. Fontosak a nagy elődök, de mégis a konkurenciához mérjük magunkat.

– A korosztályomból mindig ámulattal nézem például Mester Vikit. Valószínűleg azért, mert egyszerűen ő még gátlástalanabb tud lenni a színpadon, még több változatosságot és színt tud felmutatni. Elsőre ő ugrott be, de Herczenik Annát is említhetném. De most jönnek a fiatalok. Például úgy elkezdtem kaparni, amikor Pataki Bence bejött a színpadra a Bohéméletben, mert egy olyan lendületet hozott, hogy csak kapkodtam a fejemet, hogy össze kéne szednem magamat! Lehet, hogy nekem pont ennyit meg kellett élnem és 40 fölé kellett érnem, mert a fiatalok most nőttek föl akkorára, hogy már engem tart fiatalon a velük való munka.

– Van most olyan szerep, feladat, amit kifejezetten szeretnél megkapni?

– Nagy álmom Wagner és az orosz szerzők.

– De azért kifejezetten érdekelnek a Wagner-féle német nagy falatok.

– Igen. Sokan mondták, hogy az éneklés olyan, mint a sport. Az ember a sportban is kíváncsi a saját végleteire, határaira.

– Hogy érzed, nem érted még el a hangod határait?

– Az biztos.

– Ez jó hír.

– Csinálni kell, menni kell előre, és kideríteni. Az álmaimban az, hogy külföldön énekeljek, ugyanúgy megvan, mint bárki másnak, én is álmodozom, és ha úgy alakul az élet, akkor majd megyek, ha nem, akkor nem, de nem fogok búsulni.

– De egy Wagner azért jól jönne?

– Így van. Az adottságaim kiderítése, a kvalitásom végéig elmenni szerepileg. Ez sokkal jobban érdekel, mint hogy Párizsban, Londonban vagy akárhol énekeljek. Ez az én kihívásom.

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,246,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,35,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,35,bohémélet,64,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,8,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,6,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,17,falstaff,1,fekete-fehér,41,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,69,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,76,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,93,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,3,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,330,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,459,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,372,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,610,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,317,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,225,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,62,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,71,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: „Ez nem lehetett volna másképp” – interjú Cseh Antallal, a Szegedi Nemzeti Színház művészével
„Ez nem lehetett volna másképp” – interjú Cseh Antallal, a Szegedi Nemzeti Színház művészével
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjKbJ6BY1SENKCqVsEnChaR3S2dc6l9FDpH1uSdYYRIp-Ka692kY0cEFuAefvjFidDsVBRZBw9eO6oiSuYL7Z4A4MeF3YmD5W9QKkbyZ_6MzgB5lGjPUk54DNx2PcNdI9GjFENbzBv13g_oJNvtEqNbu9rCYl6d6BJfWZAuCTkMgBMfRzJ12JOWBV9S=s320
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjKbJ6BY1SENKCqVsEnChaR3S2dc6l9FDpH1uSdYYRIp-Ka692kY0cEFuAefvjFidDsVBRZBw9eO6oiSuYL7Z4A4MeF3YmD5W9QKkbyZ_6MzgB5lGjPUk54DNx2PcNdI9GjFENbzBv13g_oJNvtEqNbu9rCYl6d6BJfWZAuCTkMgBMfRzJ12JOWBV9S=s72-c
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2022/01/ez-nem-lehetett-volna-maskepp-interju.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2022/01/ez-nem-lehetett-volna-maskepp-interju.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content