SIKERES ÉV A SZÍNHÁZBAN

Jubileumi évet zárt a Móricz Zsigmond Színház. A társulat idén ünnepelte megalakulásának 35. évfordulóját. Az új darabokat sikerrel mutatták be és a gazdálkodásuk is eredményes volt.

Idén ünnepelte 35 éves fennállását a Móricz Zsigmond Színház társulata. Többek között ez volt a 2016-os év egyik legfontosabb eseménye a teátrum életében. A születésnap alkalmából a színházban fotókiállítás nyílt. Azonban nem csak ilyen módon pillanthatott a kulisszák mögé a kíváncsi nyíregyházi szem, hanem a Színházak éjszakáján is. A szeptemberi eseményen három darab felújításának folyamatát tekinthették meg a színházat kedvelő látogatók. A nyíregyházi teátrum ebben az évben azt is megmutatta, hogy mindenkivel egyformán törődik: 2016-ban akadálymentesített előadásokat is színre vitt, illetve az év végi ünnepek alkalmából együtt működött a Periféria Egyesülettel, és ajándék gyűjtési akciójuk segítségével szépítették meg a rászoruló gyermekek karácsonyát.

– Összességében sikeres évet tudunk magunk mögött. Gazdasági szempontból feltétlenül, de úgy gondolom, hogy a bemutatott előadásaink a közönség szimpátiáját is abszolút elnyerték. A Pop fesztivál, ami nagyon sikeres volt a mostani évadban, de az Emilia Galottit és az Ájlávju-t is nagyon szeretik – mondta Kirják Róbert.

Az igazgató az év egyik legfontosabb és legpozitívabb eseményeként a VIDOR Fesztivált is kiemelte, melynek nézői száma a Kossuth téren minden eddigi adatot megdöntött, emellett pedig színházi programjain is telt házas előadásokat hozott. A szabadtéri színpadon is az eddigi legsikeresebb évet zárta a színház, melynek nem csak darabjai voltak látogatottak és népszerűek, hanem a nyári Foci EB közvetítései is.

A következő évben is minőségi és változatos műsorfelhozatalra számíthatunk, ígérte az intézmény vezetője. Számos darab, köztük a VUK, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, az Ájlávju… de jó vagy, légy más! és a Szibériai csárdás továbbra is műsoron lesz 2017 januárjában. A Vidám bérlettel pedig csupa szórakozás lesz a színház, a Függöny fel!, a Hello Dolly!, a Castel Felice és a Főfőnök nevettetik majd meg a közönséget. A február vége is tartogat meglepetéseket a Várj, míg sötét lesz! krimijével, melynek tehetséges főszereplői között ott lesz Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás is.

Szilágyi Bella Brigitta