Elkezdődtek a Castel Felice című előadás próbái

Január 23-án megkezdődtek a Castel Felice című előadás próbái a Móricz Zsigmond Színházban. A darab rendezője, Göttinger Pál, a teátrum új főrendezője, aki az olvasópróbán elmondta, nagy kíváncsisággal vág bele a munkába. 
"A Castel Felice egy történelmi színdarab egy olyan hajóról, amely valóban létezett. A történet 1958-ban játszódik, vagyis olyan magyarok a főszereplői, akik az 56-os események után elsodródtak otthonról. Minden szereplőnek gazdag, vaskos és színes saját története van, amit az Ausztráliába tartó egy hónapos hajóút alatt a nézők is megismerhetnek." - mondta a rendező, aki megsúgta, az út során kiderül, van egy gyilkos is a fedélzeten.
A Castel Felice című előadásban láthatja majd a nyíregyházi közönség a Jászai Mari-díjas Dengyel Ivánt is, aki jelenleg a Vígszínház társulatának tagja. A 72 éves művész neve nem csupán a színpadról lehet ismerős. Szerepelt többek között a Csak színház és más semmi című sorozatban, az 56 villanás című játékfilmben, a Valami Amerikában, és a Csocsó, avagy éljen május 1-je! című filmekben is. 
A Móricz Zsigmond Színházban Kasimir és Karoline című előadásban 2008-ban láthatták a nézők Rauch szerepében.

A szereplők továbbá között olyan neves színészek vannak, mint Pregitzer Fruzsina, Széles Zita, Kosik Anita, Jenei Judit, Illyés Ákos és Vicei Zsolt. 
A díszlettervező Pilinyi Márta, a jelmeztervező Cselényi Nóra.

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.